סוד קסמה של המנה הזו טמון, בראש ובראשונה, בשילוב האלמותי של לחם שטוח ובשר טחון. והפעם – טורטייה, שלאחר טיגון קצר נעשית שחומה-זהובה וקראנצ'ית קלות. למותר לציין שזו מנה מהירה וקלה להכנה, וטעימה עד מאוד.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים (לארבע מנות)
4 טורטיות גדולות
חצי קילו בשר טחון
חצי בצל סגול
2 שני שום
עגבניה אחת
חצי פלפל אדום
חצי פלפל צ'ילי (או שלם)
חופן עלי כוסברה
כף רסק עגבניות
מלח, פלפל גרוס
2 כפות שמן זית
איך מכינים
- קוצצים דק את כל הירקות. מוסיפים לבשר יחד עם המלח, הפלפל, רכז העגבניות ושמן הזית. מערבבים לתערובת אחידה.
- מחלקים את תערובת הבשר לארבעה חלקים. פורשים טורטייה, מורחים על מחציתה מתערובת הבשר בשכבה אחידה, מקפלים לשניים ומהדקים.
- מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומטגנים על להבה בינונית את הטורטייה משני צידיה עד שהיא שחומה זהובה יפה.
- אפשר להגיש עם טחינה, או עם רסק עגבניות טריות, עם כסברה קצוצה ורסק פלפלים חריף.
ואם בקומבינציות לחם שטוח-בשר טחון עסקינן, נסו גם את זה:
האם בזמן טיגון הטורטייה הבשר יספיק להיצלות במידה מספקת?
היי אמיר, כן, בגלל שזו שכבה דקה יחסית של בשר וגם הטורטייה דקה.
היי אהרוני, את הטורטייה עצמה אפשר להכין לבד בבית? או שצריך מכשירים מקסיקנים משוכללים?…. קיצר אם אפשר נשמח למתכון, תודה!
היי יהושע, בטח שאפשר. אולי אתן בהמשך…
תודה!!!
אהלן ישראל, האם הטורטיות של מאסטר שף בגודל המתאים למנה?
היי שגיא, כן
כמה דקות כל צד לטורטיה? במחבת
היי גיא, 3-4
מתכון מדהים!! הכנתי אתמול. פשוט תענוג.
ושוב תודה אהרוני על המתכונים הנהדרים. תמשיך לעשות כך!
תודה רבה עידו, כיף לשמוע!