חצילים, גבינה, פסטו. רע זה לא יכול להיות. החצילונים האלה ממש מבקשים שימלאו אותם, וכמה נחמד ומנחם למלא אותם בתערובת ריחנית ומהבילה של גבינות. ופסטו תמיד טוב שיש במקרר, אז אל תתביישו להכין ממנו כמות כפולה, שיהיה.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
12 חצילונים קטנים וטריים
כף טימין
מלח, פלפל
שמן זית לטיגון
למילוי
150 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פרמזן
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות שמן זית
לפסטו
1 כוס עלי בזיליקום
2 שיני שום קלופות
3 כפות צנוברים קלויים
מלח, פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית
איך מכינים
- קולפים את החצילים לאורכם עם קולפן ירקות, אבל לא קולפים לגמרי. מורידים רצועת קליפה לאורך, משאירים רצועת קליפה, ושוב קולפים רצועה. בסופו של דבר החציל צריך להיות מפוספס לאורכו.
- קולים את החצילים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד שהם רכים מעט, אך לא מידי. מקררים אותם לגמרי.
- עושים בכל חציל חתך עמוק לאורכו ופוערים בעזרת הידיים את החתך לפתח רחב.
- מערבבים את חומרי המילוי לתערובת אחידה.
- ממלאים את החצילים במילוי. מניחים את החצילונים הממלואים בתבנית וממשיכים לקלות בתנור עוד כעשרים דקות, עד שפני המילוי מזהיבים מעט.
- בינתיים מרסקים את חומרי הפסטו (במעבד מזון או במכתש לעלי) לתערובת פירורית גסה.
- לפני ההגשה, מניחים על כל חציל מעט מהפסטו.
ואם בחצילים עסקינן, נסו גם את זה הנהדר: