חצילונים ממולאים בשר

שתי גרסאות (דומות, אבל שונות) לחצילונים הקטנים שאני מת עליהם. מתקתקים, עסיסיים ומלאים בעשבי תיבול, כמו שאני אוהב.

 

חצילונים ממולאים בשר ברוטב סילאן ולימון (בצילום)

מצרכים

12 חצילונים קטנים וטריים

 

למילוי:

חצי כוס אורז יסמין שהושרה במים במשך שעה

250 גרם בשר טחון פעם אחת

2 שיני שום קצוצות

חצי בצל קצוץ דק

כף פלפל ירוק חריף קצוץ דק

חצי כוס כוסברה קצוצה

4 כפות צימוקים קצוצים

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

 

לרוטב:

5 כפות שמן זית

2 שיני שום פרוסות

בצל קטן קצוץ דק

כף גרגירי כמון שלמים

כף פלפל ירוק חריף קצוץ דק

רבע כוס סילאן טבעי

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

4-5 כוסות מים

3 עלי דפנה

6 גרגירי פלפל אנגלי

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. חותכים ומסירים כסנטימטר מהחלק הרחב של כל חצילון בעזרת כפית פריזאית או מכשיר לריקון ירקות (אני ממליץ לקנות ערכה של מרוקן ירקות בשלושה גדלים שהיא יעילה מאד!),  ויוצרים בכל חציל גומה עמוקה ורחבה.
  2. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה וממלאים את החצילונים הקטנים בתערובת.

להכנת הרוטב:

  1. שמים בסיר רחב ושטוח את השמן וגרגירי הכמון וכשהוא חם, מוסיפים בצל, שום ופלפל חריף לטיגון של כשתי דקות. מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים את תיבול לפי הצורך.
  2. מניחים את החצילונים הממולאים בסיר בשכבה אחת ובצורה נאה. הנוזלים צריכים לכסות לכ-4\3 מגובה החציל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות. הופכים את החצילים בעזרת מלקחיים על צידם השני וממשיכים לבשל ללא כסוי עוד כ-30-40 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט והוא מבריק ומצפה את החצילים יפה.
  3. מגישים לשלחן בסיר שבו הם בושלו.

 

עוד גירסה (דומה, אבל שונה):

 

חצילונים במילוי בשר מבושלים במיץ רימונים

מצרכים

12 חצילונים קטנים, טריים ומוצקים

 

למילוי:

500 גרם בשר טחון

בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

חצי כוס כוסברה קצוצה דק

מלח, פלפל גרוס

כפית תערובת תבלינים "ראס אל חנות"

מעט שבבי צ'ילי חריפים

2 כפות שמן זית

פרוסת חלה רטובה וסחוטה

 

לרוטב:

4 כפות שמן זית

כפית גרגירי כמון שלמים

כפית גרגירי כוסברה כתושים

4 שיני שום פרוסות

מיץ מלימון אחד

3 כוסות מיץ רימונים טבעי

2 כפות סוכר חום

מלח, פלפל גרוס

מעט שבבי צ'ילי חריפים

3 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

 

איך מכינים

  1. חותכים ומסירים כסנטימטר מהחלק הרחב של כל חצילון. בעזרת כפית פריזאית מרוקנים את בשר החציל ויוצרים בכל חציל גומה עמוקה ורחבה.
  2. קוצצים כחצי כוס מהבשר שרוקנתם מהחצילונים ומערבבים עם חומרי המילוי לתערובת אחידה.
  3. ממלאים כל חצילון בתערובת המילוי.
  4. שמים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם מטגנים בו את השום במשך כדקה. מוסיפים את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים בזהירות לסיר את החצילונים הממולאים בשכבה אחת. הנוזלים צריכים לכסות כ-4\3 מגובהם של החצילונים. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה וחצי. במהלך הבישול הופכים את החצילונים בעזרת מלקחיים על צידם השני.
  6. מסדרים את החצילונים על צלחת, יוצקים עליהם מהרוטב, מפזרים מעליהם חופן גרגירי רימון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close