בראוניז שוקולד מופלאים ורכים במיוחד

בראוניז, רבותיי (במיוחד ליום האהבה הבא עלינו לטובה): מה בעצם ההבדל בינם לבין עוגת שוקולד, מלבד הצורה? הרי לא יכול להיות שרק העובדה שיוצקים תערובת של עוגת שוקולד מסוג כזה או אחר לתבנית מלבנית במקום לתבנית עגולה, עושה את כל ההבדל.

הבראוניז היא עוגת שוקולד נמוכה יותר בדרך כלל, שנאפית בתבנית מלבנית שיוצרת בסוף התהליך עוגה שטוחה ומלבנית. ההבדל בין עוגת שוקולד – טובה ככל שתהיה – לבין הבראוניז הוא בעיקר במרקם: השאיפה בבראוניז הוא להגיע לאותו רגע באפייה שבו נוצר קרום קשיח-פריך-עדין בשוליים, ופנים רך, כמעט נוזלי-משחתי -שוקלדי עשיר בטעמי שוקולד חמאתיים ומטריפי חושים.

זה בדיוק הרגע לומר לכם משהו חשוב: אני לא אוהב שדוחפים לתוך הבראוניז אגוזים למיניהם! כל הרעיון של הבראוניז הנימוחים-רכים האלה הוא המרקם הרך-משחתי, שכמעט לא צריך ללעוס אותו והוא נמס בפה מעצמו. אז מה פתאום לתקוע אגוזים בתוך הרך המענג הזה? פירות, לעומת זאת, אני מרשה בהחלט: דובדבנים, פטל ואוכמניות יתקבלו כאן בשמחה.

את הבראוניז אופים בחום של 160 מעלות שהוא חום נמוך יחסית לעוגה, בדיוק כדי להגיע למרקם הזה, ולכן עניין זמני האפיה הוא הערכה בלבד: אני מניח שבין 25-35  דקות, כי אין דין תנור אחד למשנהו, ולכן צריך לבדוק כמה דקות לפני זמן האפייה המשוער ולראות: ברגע שנוצר למעלה הקרום הקשיח מוציאים את הבראוניז מהתנור (אפילו שהפנים נראה לכם רך מעט). הוא צריך להיות רך  לגמרי, הרי הבראוניז ממשיכים להתבשל עוד מעט הזמן הנדרש כדי להתייצב עוד קצת וכעבור רבע שעה מתקבל המרקם המושלם.

זה גם הזמן הטוב ביותר לאכול את הבראוניז, כחצי שעה לאחר צאתם מהתנור, כי אז הם במצב המרקמי המושלם, וגם החמימות הקלה תורמת לעניין הנימוחות המענגת שלהם.

אבל גם אחרי כן הם יהיו טעימים בעיקר אם תשמרו אותם במיכל אטום לגמרי.

זוהי, חברים, התורה כולה. ומעבר לבראוניז המופלאים האלה, ישנם עוד 2 מתכוני שוקולד טובים שלעצמם.

אם כבר, אז כבר.

 

בראוניז שוקולד (בצילום)

מצרכים

כוס וחצי קמח מנופה (הניפוי חשוב לאווריריות)

כפית אבקת אפיה

כוס אבקת קקאו הולנדי מנופה

2  כוסות סוכר

200 גרם חמאה מומסת

5 ביצים

חצי כפית מלח

קליפה מגורדת מתפוז אחד

2 כפיות תמצית וניל

150 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפייה גסה

 

איך מכינים

  1. לא משתמשים במיקסר אלא עובדים ידנית (זה קל מאוד):
  2. שמים בקערה את כל החומרים למעט השוקולד המגורד ומערבבים כמה שפחות, עד שהתערובת אחידה לגמרי. השתמשו בלקקן גומי או סיליקון לעירבוב, שיהיה יסודי ואחיד.
  3. מוסיפים את השוקולד ומערבבים פעמיים-שלוש.
  4. מרפדים תבנית מלבנית של כ-25 ס"מ בנייר אפיה מרוח בחמאה ובזוק בסוכר. יוצקים פנימה את התערובת.
  5. מכניסים למרכז התנור על רשת התנור ואופים בחום של 160 מעלות כ-25-35 דקות, עד שמתקבל למעלה קרום קשיח והתוך עדיין רך.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים לתבנית לעמוד כעשר דקות.
  7. חותכים לריבועים בעזרת סכין קטנה וחדה. הקרום ייסדק פה ושם וזה מצוין.
  8. בוזקים מעל מעט אבקת קקאו.
  9. תוספות אפשריות:
  10. אפשר להוסיף לתבנית עם תערובת הבראוניז חופן דובדבנים מגולענים, או חופן פטל טרי או קפוא.
  11. אפשר להוסיף לתערובת שוט או שניים של אספרסו חזק.

 

וכדי לא להעליב את עוגות השוקולד, קבלו מתכון לעוגת שוקולד הכי עשירה וטעימה. 

עוגת שוקולד עשירה

מצרכים

8 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר

400 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

4 כפות אבקת קקאו

4 כפות קמח

 

איך מכינים

  1. מחממים תנור לחום של 170. משמנים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
  2. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, על מהירות בינונית, כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, תוך כדי עבודת המכשיר לקצף אוורירי אך לא נוקשה מידי.
  3. שמים את השוקולד השבור וקוביות החמאה בקערה גדולה. שמים את הקערה מעל סיר עם מעט מים רותחים, כך שהמים לא יגעו בקערה. ממיסים תוך ערבוב עד שמתקבלת תערובת חלקה. מורידים מהאדים ומצננים כ-5 דקות.
  4. טורפים פנימה בהדרגה את החלמונים, אחד אחרי השני, עד שהם נבלעים בתערובת. טורפים פנימה תחילה את יתרת הסוכר, ולבסוף את הקקאו והקמח. מערבבים פנימה בעדינות את קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים 40 דקות.

 

ולסיום סיומת:

לחמניות שוקולד

500 גרם קמח שמרים מנופה

כוס חלב חמים מעט

חצי כפית מלח

שליש כוס סוכר חום

80 גרם חמאה רכה

כפית תמצית וניל אמיתית

3 כפות אבקת קקאו הולנדי

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

איך מכינים

  1. שמים בקערת המיקסר את כל החומרים למעט הקקאו והשוקולד הקצוץ.
  2. לשים את התערובת עם קרס הלישה במהירות נמוכה. לשים כעשר דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. בזמן הלישה, אם אתם רואים שהבצק יבש מידי, הוסיפו עוד 3-4 כפות חלב. הבצק צריך להיות חלק וגמיש, אך לא דביק.
  3. ברגע האחרון מוסיפים את הקקאו והשוקולד.
  4. שימו לב: מרגע שהוספתם את הקקאו המשיכו לערבל את הבצק ככה שהקקאו לא יתערבב באופן אחיד ויצבע את הבצק בצבע אחיד, אלא תערבבו עד למידה שהבצק מקבל מעין דוגמת "שיש" שבה הבצק הלבן שזור בקטעים חומים מהקקאו, ומפתיתי השוקולד כמובן.
  5. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים.
  6. לשים שוב את הבצק כדקה. צובטים ממנו עיגולים בקוטר של כ-4 סמ, מגלגלים אותם יפה לכדורים חלקים, מניחים אותם על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה במרחק של כמה ס"מ אלה מאלה, מכסים אותם במגבת לחה ומניחים להן לתפוח עוד כחצי שעה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-15-20 דקות, עד שהלחמניות שחומות ומפיצות ריח שקשה לעמוד בפניו.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ואם בשוקולד חפצתם, נסו את המוס הזה:

מוס שוקולד אוורירי במיוחד

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close