ארטיקים: מתוקים, אבל לא מדי

ישאל את עצמו הקורא התמים, וכי למה לי לטרוח ולהכין ארטיקים בבית כשבחוץ שוכנים, במקפיאי המרכולים והפיצוציות, ערימות של ארטיקים במבחר ענקי של טעמים וציפויים מגרים? והרי המגוון של אלה רק הולך ועולה כל שנה, אז למה לי להכין בבית בדיוק?

אז הנה למה: כחובב ארטיקים מושבע אני כבר שנים רבות מנסה שוב ושוב למצוא את הארטיק האולטימטיבי, אותו אוכל ללקק בהנאה רבה. רק שכולם, אבל כולם, כל כך מתוקים, בהגזמה פרועה, הרבה מעבר למה שאני יכול להכיל. מתיקות מוגזמת היא כמו המלחה מוגזמת. בשני המקרים, הטעם האמור: סוכר או מלח, משתלטים לגמרי על הדבר ומכסים על שאר הטעמים. זה פחות או יותר מצבם של רוב הארטיקים בשוק.

וזה עוד לפני שדיברנו בכלל על חומרים מייצבים, נותני טעם, צבעי מאכל ושאר תחליפי טעם שחלקם הגדול של הארטיקים המסחריים מוצפים בהם.

אז השנה החלטתי לעשות מעשה: קניתי תבניות ארטיק עשויות סיליקון – הן קיימות במבחר צורות משעשעות – והחלטתי להכין ארטיקים לבד. מה שאומר שכמו באוכל שאני מכין, אני קובע בדיוק מה נכנס לארטיקים, מה תהיה מידת המתיקות שלהם ואילו טעמים בדיוק לתת להם. או במילים אחרות, אני מייצר ארטיק בהזמנה אישית שמתאימים בדיוק נמרץ לטעמי האישי, בדיוק כמו בגד שנתפר על פי מידתי המדויקת, ואני ממליץ בחום (אופס!) לעשות בדיוק כמוני. תבניות הסיליקון האלה מאד נוחות והארטיק יוצא מהן בקלות תודות לגמישותן, פשוט קולפים אותם מהארטיקים הקפואים. הם גם יוצאים חלקים ויפים בגלל הסיליקון ובאריזה יש גם ערימה נאה של מקלות ארטיקים. שלא לומר שמדובר בעבודה קלה, כמה דקות בלבד – שבסיומה יהיו לכם ארטיקים טעימים במיוחד.

אחרי הפעם הראשונה שתכינו ארטיקים, תדעו בדיוק את מידת המתיקות החביבה עליכם ותוכלו לשנות את המינון בהתאם.

כשהם מוכנים, אני מציע להוציא אותם מהמקפיא ולהניחם עם התבניות במקרר לכ-10-15 דקות, שיתרככו קצת, ואז הם הרבה יותר נעימים לאכילה.

אפשר גם לצפות אותם בשוקולד.

 

ציפוי שוקולד לארטיקים

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

כף חמאה או שמן קוקוס

 

איך מכינים

  1. שמים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים במיקרוגל או על אדים. מעבירים לכלי צר ומאורך.
  2. טובלים את הארטיקים בשוקולד המומס. הציפוי מתקשה תוך כמה דקות.
  3. אפשר גם לטבול את הארטיק המצופה בשקדים-אגוזים-פיסטוקים קלויים וקצוצים, מיד אחרי הטבילה בשוקולד.

 

הכמויות המובאות כאן הן ל-4-6 ארטיקים, תלוי בגודל השקעים בתבניות הארטיק שלכם.

 

ארטיק פירות יער, יוגורט ודבש (בצילום)

מצרכים

קופסה של פירות יער קפואים (לא מפשירים!)

2 מיכלי יוגורט

2-4 כפות דבש (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)

קליפה מגורדת מלימון אחד

 

איך מכינים

  1. שמים את כל המצרכים במעבד מזון ומרסקים.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיק מסיליקון.
  3. משטחים יפה את החלק העליון בעזרת החלק הרחב של סכין מטבח.
  4. מקפיאים.

 

 

ארטיק נוטלה, חמאת בוטנים ומייפל

מצרכים

חצי כוס נוטלה

3 כפות חמאת בוטנים חלקה

2-3 כפות סירופ מייפל

חצי כוס חלב

חצי כוס שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון או בלנדר ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיק מסיליקון.
  3. משטחים יפה את החלק העליון בעזרת החלק הרחב של סכין מטבח.
  4. מקפיאים.

 

 

ארטיק בננות, יוגורט וחמאת בוטנים

מצרכים

2 בננות בשלות

4 כפות חמאת בוטנים חלקה

כפית תמצית וניל

2-4 כפות דבש

2 מיכלי יוגורט

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון או בלנדר ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיק מסיליקון.
  3. משטחים יפה את החלק העליון בעזרת החלק הרחב של סכין מטבח.
  4. מקפיאים.

 

ארטיק מנגו, חלב קוקוס וג'ינג'ר

מצרכים

1 מנגו גדול בשל, חתוך לקוביות

1 כוס קרם קוקוס

4 כפות חלב מרוכז

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד דק

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון או בלנדר ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיק מסיליקון.
  3. משטחים יפה את החלק העליון בעזרת החלק הרחב של סכין מטבח.
  4. מקפיאים.

 

ארטיק תאנים וחומץ בלסמי

מצרכים

8 תאנים גדולות ובשלות

2-4 כפות דבש

1 כף חומץ בלסמי

2 מיכלי יוגורט

2 כפות נענע קצוצה

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון או בלנדר ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיק מסיליקון.
  3. משטחים יפה את החלק העליון בעזרת החלק הרחב של סכין מטבח.
  4. מקפיאים.

 

ארטיק שוקולד תפוז

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר מומס

1 כוס חלב

חצי כוס שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

כף קליפת תפוז מגורדת.

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון או בלנדר ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיק מסיליקון.
  3. משטחים יפה את החלק העליון בעזרת החלק הרחב של סכין מטבח.
  4. מקפיאים.

 

 

ארטיק גבינה ואוכמניות

מצרכים

חצי קופסה אוכמניות קפואות

250 גרם גבינת שמנת

1 מיכל יוגורט

2-4 כפות דבש

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון או בלנדר ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיק מסיליקון.
  3. משטחים יפה את החלק העליון בעזרת החלק הרחב של סכין מטבח.
  4. מקפיאים.

 

ארטיק ליים ונענע

מצרכים

שליש כוס מיץ ליים או לימון

שליש כוס דבש

2 כפות נענע קצוצה

כף קליפת לימון מגורדת

3 גביעי יוגורט

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון או בלנדר ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיק מסיליקון.
  3. משטחים יפה את החלק העליון בעזרת החלק הרחב של סכין מטבח.
  4. מקפיאים.

 

ארטיק מוקה

מצרכים

2 כוסות קפה חזק

4\3 כוס שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.

כפית תמצית וניל

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון או בלנדר ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיק מסיליקון.
  3. משטחים יפה את החלק העליון בעזרת החלק הרחב של סכין מטבח.
  4. מקפיאים.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ואם בא לכם קינוח פירותי נוסף, נסו את זה:

בננות מקורמלות בחלב קוקוס וטפיוקה

הצטרפו לשיחה

  1. מה הכוונה למיכל יוגורט?

    1. אהרוני Author says:

      היי אליאס,
      הכוונה היא למיכל קטן רגיל של יוגורט. 200 גרם.

  2. היי אהרוני,
    קודם כל המתכונים מושלמים, איזה כיף להכין ארטיקים בכזאת קלות ??
    שאלה, אם אני רוצה לעשות ציפוי שוקולד לבן במקום המאיר, מה היחסים של החמאה והשוקולד הלבן?
    תודה רבה ??

    1. אהרוני Author says:

      היי שני,
      היחס הוא אותו יחס.
      שנה טובה!

  3. היי אהרוני,
    חבילה של פירות קפואים זה 300 גרם כמו של סנפרוסט או יותר? כי אני קונה בחבילות של קילו.
    תודה 🙂

    1. אהרוני Author says:

      היי אביגיל,
      הכוונה היא לחבילה של 300 גרם כמו של סנספרוסט 🙂
      בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close