אורז עם פירות יבשים ועשבי תיבול

אורז לעולם לא ימאס עליי. אני אוהב אותו בכל הגרסאות שלו (בכל זאת, בוכרי). המנה הזו מופיעה במטבח המשפחתי שלי פעמים רבות והיא אהובה מאוד. היא עשירה, ארומטית, מתקתקה וטעימה נורא.

 

מצרכים

3 כוסות אורז

4 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

10 משמשים יבשים קצוצים

4\3 כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

חצי כוס זרשק או חמוציות יבשות

קליפה מגורדת מלימון אחד

חצי כוס פיסטוקים

צרור כוסברה קצוצה

צרור שמיר קצוץ

מלח, פלפל שחור גרוס

5 תרמילי הל

 

איך מכינים

  1. מבשלים את האורז בסיר ובו הרבה מי מלח רותחים למשך 8 דקות. מידי פעם מערבבים בעדינות.
  2. מסננים ושוטפים במי ברז.
  3. מעבירים את האורז לקערה ומערבבים אליו את כל החומרים, למעט השמן והבצל.
  4. שמים את השמן בסיר וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל כשלוש דקות. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך עירבוב דקה נוספת.
  5. מוסיפים לסיר חצי כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאד 45 דקות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close