תפוח אדמה (או בשמו ההינדי – אלו) וכרובית (או בשמה ההינדי – גובי) מחמיאים אחד לשניה בכל פעם שמפגישים ביניהם, ובמיוחד כשמבשלים אותם על פי מיטב המסורת ההודית. אז אוהבי המטבח ההודי – התאחדו, הכינו אלו גובי ולא תתחרטו.
מצרכים
50 גרם חמאה או 4 כפות שמן
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
4 תרמילי הל כתושים מעט
2 כפיות זרעי כמון שלמים
1 כפית זרעי חרדל חומים
1 כרובית טרייה מופרדת לפרחים
16 תפוחי אדמה קטנים קלופים
מלח, פלפל גרוס
2 כפיות סוכר
1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים
1/2 כפית כורכום
2 עגבניות בשלות קצוצות
1/2 כוס יוגורט
4 כפות נענע קצוצה
4 כפות כוסברה קצוצה
איך מכינים
- ממסים את החמאה (או מחממים את השמן) בסיר רחב. מוסיפים את הג'ינג'ר, ההל, הכמון והחרדל ומטגנים כדקה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים יחד תוך ערבוב 5 דקות נוספות. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הסוכר, הצ'ילי והכורכום ומערבבים.
- מוסיפים 2 כוסות מים ואת העגבניות הקצוצות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים דיים. מוסיפים את היוגורט, מערבבים ומבשלים יחד עוד 5 דקות.
- מכבים את האש, מערבבים פנימה את הנענע והכוסברה ומגישים.