חברים, מדובר בתבשיל מושלם. השילוב של הבשר השומני מעט ושל הלימוניות הנהדרת של הרוטב הופך אותו ללא כבד מדי, ובעיקר לטעים נורא. מתבקש להגיש אותו לצד תלולית מהבילה של אורז לבן, כמובן, אבל גם לטבול ברוטב פרוסת חלה זה רעיון לא רע בכלל.
סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות סרטון של התבשיל שלי.
מצרכים
קילו בשר אונטריב חתוך לקוביות
3 נתחים קטנים של אסדו
מלח, פלפל גרוס
שליש כוס שמן זית
כף גרגירי כמון
כף גרגירי שומר
1 בצל גדול קצוץ גס
4 שיני שום קצוצות גס
1 פלפל ירוק חריף קצוץ גס
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי פרוסים (אפשר את אלה של השורש)
צרור עלי מנגולד מופרדים לגבעולים ועלים
כ-6 כוסות מים רותחים
5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות
2 לימונים פרסיים חצויים
3 עלי דפנה
שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי
איך מכינים
- ממליחים ומפלפלים את הבשר. פורסים את גבעולי המנגולד. פורסים גס את העלים.
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. כשהוא חם צורבים עליו היטב את הבשר מכל צדדיו עד שהוא שחום. מוציאים את קוביות הבשר לקערה.
- אחרי שהוצאנו את הבשר מכניסים אל הסיר (עם אותו שמן שבו טיגנו את הבשר) את השום, הבצל, הפלפל החריף, הכמון, השומר וקוביות ראש הסלרי ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות.
- מוסיפים את גבעולי הסלרי, מלח ופלפל ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את העלים ומטגנים עוד דקה.
- מחזירים את הבשר לסיר ומערבבים אותו.
- מוסיפים את המים הרותחים, הלימונים הפרסיים ועוד מעט מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. אם צריך מוסיפים עוד מים.
- מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כשלוש-ארבע שעות עד שהבשר רך.
- לפני ההגשה מערבבים פנימה את מיץ הלימון.
ואם בתבשילים חמצמצים עסיקנן, נסו גם את הגרסה הטבעונית הזו:
חסר במתכון מתי מחזירים את הבשר
היי שרון,
עודכן במתכון. אחרי עלי המנגולד ולפני המים.
יופי של מתכון! ניסיתי והצלחתי. שיניתי קצת והוספתי רכז רימונים שלקח את זה למקומות אחרים קצת, אך לא שינה את הכיוון. בעצם אני כותב כי לפחות אצלי יש כמה טעויות במתכון. אתה כותב במצרכים שורש סלרי ובאופן ההכנה מופיע "גבעולי סלרי" ( אני הוספתי ,ד"א, גם טבעות גבעולים שהתחנחנו להן בינות המרכיבים האחרים.
אהרוני- תודה!
היי ירון,
צודק, עודכן במתכון (צריך להוסיף גם שלושה גבעולי סלרי)
יש תחליף לזרעי שומר?
האם לוותר לחלוטין? האם קימל?
אפשר לוותר ואפשר קימל