קציצות עוף עם כרובית ומרווה ברוטב לימון

זוהי ללא ספק אחת המנות הפופולריות ביותר בביתינו, של קציצות עגלגלות וזהובות ברוטב לימוני נפלא. בימי שישי אני צריך להחביא את הסיר כדי שידיים רעבות לא יגנבו ממנו לפני הארוחה.

 

מצרכים

לקציצות

750 גרם חזה עוף טחון

1 כרובית טרייה, מופרדת לפרחים

1 בצל גדול קצוץ דק

3 עלי מרווה קצוצים דק

4\3 כוס פירורי לחם

1 כף קליפת לימון מגורדת

2 ביצים

חצי כפית אגוז מוסקט

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

לציפוי

1 כוס פירורי לחם

 

לרוטב

4 כפות שמן זית

שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

3 כוסות מרק עוף צח או מים

5 עלי מרווה שלמים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

איך מכינים

  1. מרסקים את הכרובית במעבד מזון למרקם פירורי.
  2. מערבבים את הכרובית עם העוף הטחון ושאר החומרים לקציצות. מכסים ומקררים כשעה.
  3. בידיים רטובות צרים מהתערובת קציצות יפות. טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית כשלוש דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות יפה.
  4. שמים בסיר רחב ושטוח את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הקציצות, בשכבה אחת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בנונית כחצי שעה.
  5. במהלך הבישול הופכים את הקציצות, שיספגו מהרוטב.
  6. מגישים עם אורז לבן.

 

קציצות עוף עם פטריות

מצרכים

לקציצות

750 גרם עוף טחון

רבע כוס שמן זית

1 בצל אדום קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

2 כפות עלי טימין

5 עלי מרווה קצוצים

1 שקית פטריות פורצ'יני יבשות

1 סלסלת פטריות פורטבלו טריות ומוצקות

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס צנוברים קלויים

2 ביצים

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

מלח, פלפל שחור טחון

 

לציפוי

1 כוס פירורי לחם

 

לרוטב

5 כפות שמן זית

3 עלי מרווה

1 כף עלי טימין

2 שיני שום פרוסות

4 בצלי שאלוט פרוסים

3 כוסות יין לבן יבש

מלח, פלפל שחור טחון

חצי כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס

 

איך מכינים

  1. משרים את הפטריות היבשות במים כמעט רותחים לחצי שעה.
  2. מסננים, סוחטים וקוצצים את הפטריות דק.
  3. את הפטריות הטריות חותכים לקוביות של כ-1 ס"מ.
  4. שמים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מאוד מכניסים פנימה את שני סוגי הפטריות, השום, הטימין המרווה, המלח והפלפל ומטגנים תוך עירבוב כשתי דקות. מקררים מעט.
  5. מערבבים את תערובת הפטריות עם כל שאר החומרים לקציצות.
  6. בידיים רטובות צרים מהתערובת קציצות יפות. טובלים את הקציצות בפירורי לחם ומטגנים במחבת ובה שמן זית, כשלוש דקות מכל צד.
  7. מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב ושטוח את השמן וכשהוא חם מאדים בו את המרווה, הטימין, בצלי השאלוט והשום כחמש דקות.
  8. מוסיפים את היין הלבן, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מכניסים את הקציצות לרוטב, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית כחצי שעה.
  9. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

הצטרפו לשיחה

  1. פשוט מאוהבת ❤❤המלך של השפים.בכל פעם להתאהב ברמת הדיוק, העבודה, המקצועיות והיצירה

  2. רותי אורן גרמיזא says:

    הכנתי את זה לפני שנים ויש לי געגוע לזה רק אף פעם לא מצאתי את המתכון תודה רבה רבה … (מרוב שעבר הרבה זמן היה לי בראש שזה היה דגים … ) אבל עוף שווה יותר

    1. אהרוני Author says:

      היי רותי,
      אני שמח שאת אוהבת את המתכון, גם עליי הוא אחד האהובים.
      שבת שלום

      1. הכנתי את הקציצות עם הלימון מתכון מעולה ❤

  3. החל]תי את הפרגיות בטופו ויצא מעולה

    1. אהרוני Author says:

      נהדר

  4. היי אהרוני היקר.
    קיבלתי המלצה על הקציצות האלו ורציתי לשאול אם אפשר להקפיא חלק מהקציצות אחרי שהן עוברות טיגון ולפני הרוטב? כדי להכין כמות פחות גדולה, ופשוט בפעם הבאה להכין רק רוטב ולהמשיך לבשל?

    תודה רבה מראש ושבת שלום❤

    1. אהרוני Author says:

      היי טל,
      אפשר להקפיא אותן, בדיוק כמו שאמרת: אחרי הטיגון ולפני הרוטב.
      בהצלחה!

  5. מתכון מעולה ומדויק כמו תמיד, תודה

    1. אהרוני Author says:

      איזה כיף לשמוע, תודה רבה.

  6. היי אהרוני (:
    האם ניתן להחליף את פירורי הלחם שבקציצות הכרובית (בקציצות עצמן) במשהו יותר דל פחמימה? או אולי לשים כמות קטנה יותר?

    1. אהרוני Author says:

      היי עדי,
      אפשר לוותר על פירורי הלחם לגמרי והקציצות עדיין תהיינה נהדרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close