קציצות בורגול וגבינות

תשכחו לרגע מסלט הטאבולה הטוב והמוכר. הבורגול ידידינו הוא חומר גלם מעניין שטומן בחובו עולם שלם שכדאי להתייחס אליו. המתכון של היום משלב כמה דברים שאני אוהב עד מאוד: קציצות (והפעם – נאות!), בורגול, גבינות, פיסטוקים…

זו מנה נהדרת ומיוחדת שלוקחת את הבורגול למחוזות קצת אחרים מאלה המוכרים לנו בדרך כלל.

 

מצרכים

לקציצות

1 כוס בורגול דק

250 גרם גבינת ריקוטה

150 גרם גבינה בולגרית מפוררת

3 כפות שמן זית

150 גרם פיסטוקים קצוצים

חצי כוס נענע קצוצה

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 פלפל ירוק חריף קטן, קצוץ דק

מלח, פלפל גרוס

 

למסביב

2 כוסות יוגורט צאן

שמן זית לזילוף

גרגירים מרימון אחד

1 פלפל ירוק חריף פרוס

עלי נענע שלמים

מעט סומאק

 

איך מכינים

  1. משרים את הבורגול בהרבה מים לכחצי שעה עד שהוא מתרכך. מסננים וסוחטים מעט.
  2. מערבבים את הבורגול עם כל שאר החומרים לתערובת אחידה.
  3. צרים מהתערובת קציצות מאורכות בעזרת ידיים רטובות מעט (וזהו. הקציצות מוכנות, שהרי הן נאות).
  4. יוצקים את היוגורט לצלחת הגשה גדולה ושטוחה, סביב סביב. לאחר מכן מניחים על הצלחת את הקציצות ומטפטפים סביב סביב שמן זית. מפזרים מעל את עלי הנענע, הפלפל הפרוס וגרגירי הרימון, בוזקים מעט סומאק מעל לכל ומגישים.
  5. תענוג.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את העגבניות הנפלאות האלה, שילכו נהדר לצד הקציצות:

עגבניות שרי של יום שישי (וכל מה שאפשר לעשות איתן)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close