שני קינוחים נהדרים, קלים, כיפים להכנה ובעיקר לאכילה של מרנג ופירות אדומים. מדובר ככל הנראה בשילוב האולטימטיבי של מתיקות וחמיצות, והתוצאה טעימה, חגיגית ומרשימה מאוד.
מצרכים
5 ביצים מופרדות
כוס סוכר
3 כפות קמח
כף קליפת תפוז מגורדת
לפירות האדומים:
מיכל תערובת פירות אדומים קפואים, מופשרים
כף סוכר
4 כפות שמנת מתוקה
40 גרם חמאה מומסת
איך מכינים
- שמים את החמאה, הסוכר והשמנת במחבת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת הפירות, מערבבים ומבשלים חצי דקה. מעבירים לתחתית של תבנית אובאלית חסינת חום.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר. מקציפים דקה ומוסיפים שליש כוס סוכר תוך כדי הקצפה בזרם דק ואחיד עד שמתקבל קצף מבריק ויציב למדי. מרוקנים את הקצף לקערה גדולה.
- טורפים את החלמונים עם קליפת התפוז כדקה. מקפלים בעדינות את שתי התערובות לתערובת אחידה. מוסיפים לאט את הקמח ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
- מניחים את התערובת בעדינות בתבנית עם הפירות האדומים, ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכעשרים דקות, עד שהחלק העליון שחום.
- מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים חם.
מרנג עם קרם גבינה ופירות אדומים
מצרכים
למרנג:
5 חלבונים
כוס ורבע סוכר
3 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל
לקרם גבינה ופירות אדומים:
250 גר' גבינת מסקרפונה
250 גר' גבינת ריקוטה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף קליפת לימון מגורדת
2 כוסות פירות אדומים טריים או קפואים
איך מכינים
את המרנג:
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר. מקציפים דקה ומוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה בזרם דק ואחיד עד שמתקבל קצף מבריק ויציב למדי. מרוקנים את הקצף לקערה גדולה. רק אז מוסיפים את הוניל והקורנפלור ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
- שמים נייר אפיה על תבנית התנור ומציירים עליו עיגול (בעזרת צלחת, נניח) בקוטר של כ-24 ס"מ. מניחים את הקצף עם העיגול ומפזרים אותו בעדינות עם כף לגבולות העיגול המשורטט. החלק העליון יכול להיות מלא "תלתלים" וגבעות קטנות.
- אופים בחום של 100 מעלות כשלוש שעות עד שהמרנג נוקשה וקל.
את קרם הגבינה והפירות:
- מערבבים בקערה המיקסר את המסקרפונה, הריקוטה, אבקת הסוכר וקליפת הלימון ומקציפים דקה לתערובת אחידה.
- שמים את עיגולי המרנג על צלחות הגשה. מורחים בחופשיות מקרם הגבינה, מפזרים מעל את הפירות האדומים ומגישים.