פילו, תאנים, גבינת ברי

אל תתנו למראהו המצודד והמרשים של המאפה הנהדר הזה לשטות בכם: הוא קל וכיפי מאוד להכנה. הרעיון פשוט למדי: לוקחים דפי פילו, מקווצ׳צ׳ים אותם למעין אקורדיונים ארוכים שאותם מסדרים בשורות בתבנית, וביניהם תוחבים גבינת ברי ותאנים (מכור לתאנים כבר אמרנו?). על כל זה יוצקים תערובת של ביצה ושמנת מתוקה למטרות ליחלוח, ובעיקר למטרת ״שלא יחסר״, מטרה נעלה במיוחד בעיניי.

סורו מיד לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו למצוא סרטון שמדגים איך הכנתי את המאפה שלי.

מצרכים

חבילת דפי פילו. אלה המצוננים של שמרית הם נהדרים.

חמאה מומסת למריחה, או שמן זית

10 תאנים

150 גרם גבינת ברי

8 עלי מרווה

מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ״ל)

2 ביצים

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מורחים דף פילו בחמאה או בשמן זית. מקווצצ'ים את הדף לאורכו למעין אקורדיאון בגובה של כשני ס״מ. מניחים את הדף המקווצ'ץ בתבנית מלבנית מרוחה בחמאה. כך עושים עד שכל התבנית מלאה בדפי פילו:
פילו, תאנים, גבינת ברי
פילו, תאנים, גבינת ברי
צילום: רחל אהרוני
  1. פורסים את הגבינה לפרוסות דקות וחותכים לפיסות של כ-2 ס״מ.
  2. את התאנים חותכים לרבעים. ממליחים ומפלפלים מעט את התאנים.
  3. תוחבים את פרוסות הגבינה, התאנים ועלי המרווה בין הקפלים על כל פני שטח התבנית:
פילו, תאנים, גבינת ברי
פילו, תאנים, גבינת ברי
צילום: רחל אהרוני
  1. מטפטפים מעל התאנים מעט שמן זית.
  2. טורפים את הביצים עם השמנת, ממליחים ומפלפלים.
  3. יוצקים בטיפטוף את התערובת על פני המאפה. אופים בחום של 180 מעלות כ-35 דקות עד שהמאפה שחום יפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close