עוגת פתיתים מפוארת עם בשר טחון

"עוגת שכבות" של פתיתים ובשר טחון – גבוהה, מפוארת, מרשימה, ובעיקר טעימה נורא. פריכה ודביקה קלות מבחוץ, עסיסית ועשירה מבפנים. נסו אותה ולא תתחרטו, אני מבטיח.

מצרכים

750 גרם פתיתים

5 כפות+¼ כוס שמן זית

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, חצויים לאורכם

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ

4 תרמילי הל כתושים

1 כף גרגירי כוסברה כתושים

½ כוס צימוקים

½ כוס משמשים יבשים קצוצים

½ כוס פיסטוקים קלופים

½ ק"ג בשר כבש או בקר טחון

½ כוס כוסברה קצוצה

1 ביצה

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

איך מכינים

  1. מחממים בסיר 5 כפות שמן זית ומטגנים את חצאי תפוחי האדמה מצדם החתוך עד שהם מזהיבים. מוצאים מהסיר.
  2. מכניסים לסיר את הבצל, השום, הג'ינג'ר הקצוץ, ההל וגרגירי הכוסברה ומטגנים תוך כדי ערבוב כשלוש דקות. מוסיפים את הצימוקים והמשמשים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים עוד שתי דקות. מקררים מעט ומערבבים עם הבשר הטחון, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את עלי הכוסברה הקצוצים והביצה.
  3. מחממים מים עם כף מלח ושלוש כפות שמן זית בסיר גדול. כשהמים רותחים שופכים פנימה את הפתיתים ומבשלים כ-8-10 דקות, עד שהפתיתים עשויים דיים, אך לא מידי. מסננים את הפתיתים ומקררים מעט. ממליחים ומפלפלים.
  4. שופכים לסיר טפלון בינוני את רבע כוס שמן הזית. מניחים בתחתית הסיר את חצאי תפוחי האדמה המטוגנים, עם הצד החתוך כלפי מטה. מכניסים לסיר מחצית מכמות הפתיתים ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. שמים על הפתיתים את תערובת הבשר ומהדקים לשכבה אחידה. על הבשר מניחים את המחצית השנייה של הפתיתים ומהדקים היטב. מטפטפים סביב שליש כוס מים, מכסים את הסיר היטב.
  5. מניחים את הסיר על הלהבה הגבוהה ומניחים לו להתחמם חמש-שש דקות. מנמיכים את האש, מבשלים שעה בדיוק. מכבים את אש ומניחים לסיר לעמוד סגור עוד עשר דקות.
  6. מסירים את המכסה, מניחים על פתח הסיר צלחת שטוחה והופכים את הסיר בזהירות על הצלחת.
  7. מרימים ומסירים את הסיר מעל התבשיל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close