עוגיות מלוחות הן דבר שקיים ברבים ממטבחי העולם. אם תשאלו לדעתי – הגרסה ההונגרית, "פוגאצ'ו", עולה על כולן. מדובר בעוגיות חמאה חינניות במיוחד, ולא רק שטעמן משגע, אלא גם מרקמן. בנגיסה הראשונה מתברר שהעוגיה הזו עשויה שכבות דקיקות של בצק חמאתי, וביניהן ניחוח משכר של חמאה וגבינה גם יחד. וגם גרגירי קימל יש כאן. הו, כמה שאני אוהב אתכם, גרגירים קטנים וטעימים שכמוכם.
כמו תמיד לקחתי לעצמי חירות לייצר פרשנויות מגוונות לעוגיה המקסימה הזו. נתחיל, כרגיל, במתכון הבסיסי, ולאחריו תגענה גרסאות כיסוי (זיתים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, כי למה לא בעצם?).
עוגיות גבינה הונגריות
מצרכים
500 גרם קמח
20 גרם שמרים יבשים
200 גרם חמאה קרה קוביות
מלח
1 מיכל שמנת חמוצה
200 גרם גבינה מגורדת (אמנטל, צ'דר, פרמזן, או כל גבינה חריפה מעט, אחרת)
ביצה טרופה
גרגירי קימל
איך מכינים
- מעבדים במעבד מזון את הקמח, השמרים, השמנת, המלח והחמאה לבצק פירורי. מעבירים לקערה, מערבבים ולשים עם הקימל ומחצית מכמות הגבינה המגורדת. לשים כמה דקות. מקררים.
- עכשיו מגיע החלק המעניין והוא הקיפול של הבצק. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן ארוך. בואו נגיד משהו כמו 20 על 60 ס"מ פחות או יותר. מפזרים על המלבן את המחצית השניה של הגבינה המגורדת (תשמרו מעט גבינה מגורדת לפיזור בסוף). מסמנים קו במחצית רוחבו של המלבן ואת שני הקצוות מקפלים עד לקו החצי ואחר כך מקפלים שוב לשניים, כמו ספר.
- מרדדים שוב למלבן ארוך, ושוב חוזרים על אותו קיפול, מרדדים שוב למלבן ארוך ושוב מקפלים. זהו. לא צריך להתפיח ולא כלום.
- מרדדים פעם אחרונה לעלה בעובי של כסנטימטר וקורצים עיגולים.
- מניחים את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט גבינה מגורדת ומעט קימל.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה עד שהן זהובות וריחניות.
גרסאות כיסוי
אחרי רידוד המלבן הראשון, לפני פיזור הגבינה, מורחים על הבצק:
ממרח זיתים:
150 גרם זיתים מגולענים, שחורים או ירוקים
3 שיני שום
כף עלי תימין
שליש כוס שמן זית
איך מכינים
- מרסקים את החומרים במעבד מזון לתערובת די חלקה.
- מורחים על הבצק, מקפלים וממשיכים להכין כרגיל על פי ההוראות.
ממרח עגבניות מיובשות:
חצי כוס עגבניות מיובשות
3 עלי מרווה
2-3 שיני שום
4 כפות שמן זית
מעט שבבי צ'ילי חריפים
מלח, פלפל גרוס
איך מכינים
- משרים את העגבניות במים חמים לעשר דקות. סוחטים היטב. מרסקים במעבד מזון לתערובת חלקה למדי.
- מורחים על הבצק, מקפלים וממשיכים להכין כרגיל על פי ההוראות.
שום ועשבי תיבול:
1 פלפל ירוק חריף
3 שיני שום קלופות
חצי צרור פטרוזיליה
5 עלי מרווה
1 כף רוזמרין
2 כפות תימין
רבע כוס שמן זית
מלח, פלפל
איך מכינים
- מרסקים את החומרים במעבד מזון.
- מורחים על הבצק, מקפלים וממשיכים להכין כרגיל על פי ההוראות.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
ונסו גם את עוגיות העבאדי המושלמות הללו:
כשמפזרים גבינה מגורדת על הבצק ואז מקפלים, הגבינה לא תיפול מהבצק בזמן קיפול?
היי לירון,
צריך להדק מעט את הגבינה לבצק, והיא לא תיפול ממנו.
בהצלחה!
יצא אלוהי
הכנתי עם קמח כוסמין ובלי קצח
בלי קימל הכוונה
וואו: הזיכרונות – מתכון נפלא. הטעמים כמו שהסבתא ההונגרייה שלי הייתה עושה.
תודה !
האם אפשר לרדד שוב את שאריות הבצק (אחרי קריצת העיגולים)?
האם ניתן להשתמש בקמח אחר אם אין קמח ש.שועל, ואיזה קמח ש.שועל לקנות
תודה רבה
היי יהודית, אפשר להשתמש בקמח רגיל, או לקנות קמח שיבולת שועל רגיל