יש מאכלים כאלה שבעיניי, כולם צריכים לדעת להכין. כלומר, שהם כל כך קלים להכנה וכל כך טעימים שפשוט אין סיבה שלא. כזה הוא סלט החצילים הבאמת קל והבאמת נהדר שלשמו התכנסנו היום. אין סיבה שהוא לא יהיה בארסנל המתכונים של כוווולם. הכי כיף למרוח אותו על פרוסה נאה של חלה ולהנות מהטעם השרוף-חרוך הנהדר שמקבל החציל.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

צילום: נלי שפר
מצרכים
3 חצילים בלאדי טריים ומוצקים
חצי כוס טחינה גולמית
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 גביעי יוגורט צאן (200 ג' כל גביע)
3 שיני שום כתושות
מלח, גס, פלפל גרוס
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
מעט שמן זית לטפטוף

צילום: נלי שפר
איך מכינים
- שורפים את החצילים על הכיריים סביב סביב עד שהם מפוייחים ורכים, כרבע שעה-עשרים דקות. מניחים אותם במסננת רחבה להתקרר, ושיגירו כמה שיותר נוזלים.
- בזמן הזה שמים בקערה גדולה את הטחינה, הלימון, השום, היוגורט, המלח והפלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
- קולפים בידיים את החצילים וקוצצים גס.
- מערבבים את החצילים עם תערובת הטחינה-יוגורט.
- לפני ההגשה מפזרים מעל את הפלפל הפרוס והבצל הירוק ומטפטפים מעט שמן זית משובח.
- תענוג.
ואם בסלטי חצילים משובחים עסקינן, נסו גם את זה:
מה הטיפ לשריפת חצילים/עגבניות/בצלים למי שאין אש גלויה? כירייים אינדוקציה. תודה
לשרוף אותם בתנור על חום גבוה של 200 מעלות עד שהם שחומים מאוד