סלט עוף עם מלפפונים ובצל ירוק

מלפפון הוא ירק נהדר ובלתי מוערך מספיק, וחבל! הוא פריך ומרענן וטעמו עדין ומשגע. הסלט הזה הוא מנה שעם השנים הפכה להיות מזוהה איתי, משום שהיא טעימה, רעננה, קלה להכנה וכיפית בכל ארוחה.

 

מצרכים

1 חזה עוף טרי מבושל במרק או מים כ-15 דקות

5 מלפפונים טריים, לא קלופים

3 בצלים ירוקים

1 פלפל אדום חריף טרי

2 כפות שומשום קלוי

1 כף שום פריך מטוגן (מתכון בהמשך)

 

לרוטב

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות רוטב סויה כהה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

4 כפות מיץ לימון

4 כפות מים

2 כפיות סוכר

2 שיני שום מגורדות דק

2 סמ ג'ינג'ר מגורד דק

כפית שמן שומשום

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. חותכים את חזה העוף לרצועות דקות.
  2. חוצים כל מלפפון לרוחבו. חותכים כל מחצית לאורכה לאצבעות בעובי של כחצי ס"מ. את החלק הפנימי, זה המימי עם החרצנים זורקים.
  3. חותכים את הבצלים לרצועות באורך של כ-8 ס"מ.
  4. פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
  5. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
  6. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה, יוצקים פנימה את הרוטב ומערבבים שוב.
  7. מחלקים לקעריות הגשה, מפזרים מעל את השומשום הירוק ואת פרוסות השום המטוגנות ומגישים.

 

להכנת שום פריך מטוגן

  1. לוקחים כ-20 שיני שום ופורסים אותן דק לרוחבן.
  2. מטגנים אותן בעדינות בשמן עמוק חם (לא צריך הרבה), עד שהשום נעשה זהוב (שימו לב שלא ישרף).
  3. מוציאים מיד עם כף מחוררת, מנערים ושמים על נייר מטבח לספיגה שמן עודף.
  4. שומרים בצנצנת אטומה.

 

הצטרפו לשיחה

  1. רחלי צרפתי says:

    איזה כיף….שזה כל כך ברור ונגיש….למרות שכל הספרים שלך נמצאים על המדף… בלויים ומווכתמים משימוש רב….בהצלחה!!❤️💕

  2. היי אהרוני 😊
    לא הבנתי אם העוף הוא עוף בגריל, או עוף מבושל במרק..

    1. אהרוני Author says:

      היי עדי,
      מדובר בחזה עוף טרי שמבושל במים או במרק.

  3. הי אהרוני
    תודה רבה על מתכונים נפלאים
    לא הבנתי מה הכוונה חזה עוף בגריל מבושל במים?
    תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי ענת,
      מדובר בחזה עוף טרי שמבושל במים או במרק, כפי שעודכן עכשיו במתכון.

  4. היי אהרוני,
    איזה כייף שיש בלוג!!
    רציתי לשאול, האם אפשר לעשות את העוף עם עוף טון כמו באחד המתכונים האחרים שלך?
    והאם אפשרי להחליף את הטחינה בחמאת בוטנים? 😊✌
    תודה רבה!

    1. אהרוני Author says:

      היי רותי,
      התשובה היא כן לשתי השאלות. את יכולה להשתמש בעוף כמו במתכון אחר ואפשר להחליף את הטחינה בחמאת בוטנים.
      שבת שלום

      1. תודה רבה על התשובה הזרירה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close