סלט סלק, אנדיב, קממבר ורימונים

חובבי הסלק – הגעתם למקום הנכון. שני מתכונים של סלט סלק יובאו בהמשך, שניהם קלים להכנה וטעימים נורא, שהרי הם משלבים את הסלק הצלוי עם גבינת קממבר או שמנת חמוצה שכל כך מחמיאים להם.

 

סלט סלק, אנדיב, קממבר ורימונים

מצרכים

6 סלקים

חופן גרגירי רימון

כיכר גבינת קממבר או גבינה אחרת

2 אנדיב מפורקים לעלים

 

לרוטב:

4 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

כף סירופ מייפל

כף רכז רימונים

מלח, פלפל גרוס

מעט שבבי צ'ילי חריפים

 

איך מכינים

  1. צולים את הסלקים על מצע מלח בחום של 180 מעלות כ-40 דקות, תלוי בגודלם. מקררים מעט וקולפים בעדינות.
  2. חותכים את הסלקים לאורכם לששה או שמונה פלחים, תלוי בגודלם, ושמים בקערה.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על קערת הסלקים ומערבבים.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
  5. אופים את כיכר הגבינה בחום של 180 כעשר דקות עד שהיא מתרככת מעט.
  6. שמים על צלחת גדולה את העלים, מערבבים את פלחי הסלק ברוטב ומניחים על העלים.
  7. על הסלקים מניחים את כיכר הגבינה, מטפטפים עליה מהרוטב ומפזרים את גרגירי הרימון.

 

סלט סלק, חזרת ושמנת חמוצה

מצרכים

6 סלקים צלויים קלופים

3 כפות שמן זית

כפית דבש

2 כפות חומץ בלסמי

כף חזרת לבנה מגורדת

מלח, פלפל גרוס

2 מיכלי שמנת חמוצה

מלח גס, פלפל גרוס

צרור עלי ריג'לה או רוקט

 

איך מכינים

  1. חותכים את הסלקים לאורכם לששה או שמונה פלחים, תלוי בגודלם, ושמים בקערה.
  2. בקערית קטנה מערבבים את השמן, החומץ, הדבש והחזרת. יוצקים לקערת הסלקים ומערבבים.
  3. מניחים את השמנת החמוצה על צלחת הגשה ומושחים אותה יפה על פני הצלחת.
  4. מניחים את הסלקים על מצע השמנת ומפזרים מלח גס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close