סלט חצילים, עגבניות, פלפלים ובצלים שרופים

לא פחות מארבעה מתכונים של סלט חצילים אני מציע כאן, כולם טעימים שאפשר למות. והם גם בריאים, קלים להכנה ובעיקר מהווים את מנת הקיץ המושלמת. טעים טעים ועוד פעם טעים.

 

סלט חצילים, עגבניות, פלפלים ובצלים שרופים

מצרכים

2 חצילים טריים

5 עגבניות בשלות

2 בצלים קטנים

1 פלפל ירוק חריף (או שניים)

3 פלפלים אדומים טריים

3 שיני שום קצוצות

3 בצלים ירוקים קצוצים

כוס כוסברה קצוצה

שליש כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

 

איך מכינים

  1. מניחים את החצילים ישירות על להבת הכיריים ושורפים אותם על האש. מסובבים את החציל מידי כמה דקות. שימו לב: מסובבים שלוש-ארבע פעמים  כך שהחציל ייחרך סביבי סביב מכל צדדיו (ויש לו יותר משני צדדים). בסיכומו של דבר קליפתו של החציל צריכה להיות שחורה לגמרי, ממש שרופה, והחציל עצמו צריך להיות רך לגמרי.
  2. הדרך לבדוק אם הוא רך לכל עומקו הוא לנעוץ סכין קטנה וחדה עד מרכזו של החציל והיא כבר תספר לכם אם החציל רך או שהוא צריך עוד כמה דקות.
  3. מורידים את החצילים מהאש, מניחים להם לעמוד כמה דקות שיתקררו מעט ואז קולפים אותם. הם מתקלפים בקלות רבה. אל תתאמצו להסיר כל פירור קליפה חרוכה ומשוחרת. להפך. השאירו מעט קליפות, הן נותנות טעם חרוך של מדורה לכל העסק.
  4. קוצצים את החצילים קיצוץ גס ומניחים בקערה גדולה.
  5. ככה עושים גם עם העגבניות והפלפלים. שורפים אותן עד שקליפתן משחירה, מתבקעת ומתוכה מבצבץ בשרה האדום עז של תוך העגבניה. העגבניות, בניגוד לחצילים, לא צריכות להתרכך לגמרי במרכזן.
  6. מורידם מאש, מחכים שלוש-ארבע דקות וקולפים את העגבניות ואת הפלפלים. גם כאן זה קורה מהר ובקלות רבה. קוצצים את העגבניות והפלפלים קיצוץ גס ומוסיפים לקערה.
  7. שורפים את הבצלים על הכיריים. מסובבים אותם מדי כמה דקות, שיחרכו ויתרככו סביב סביב. גם הבצלים לא חייבים להתרכך לגמרי במרכזם. להפך. בתוך הסלט יהיה לכם גם בצל רך וחרוך וגם בצל כמעט חי וקשה יותר.
  8. מסירים את קליפות הבצלים וקוצצים אותם קיצוץ גס. מוסיפים לקערה.
  9. שורפים גם את הפלפל הירוק החריף סביב סביב. קולפים את קליפתו הדקה. בזמן הצליה הקליפה הדקיקה פשוט נפרדת מבשר הפלפל והיא מתקלפת בקלות מהפלפל. קוצצים דק (עם החרצנים או בלעדיהם, תלוי כמה חריף אתם אוהבים. מוסיפים לקערה.
  10. מוסיפים לקערה גם את השום הקצוץ, הבצל הירוק, המלח והפלפל, שמן הזית ומערבבים.
  11. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. לבסוף מוסיפים את עלי הכוסברה.

תכינו, תאכלו תגידו היש סלט חצילים טעים מזה בעולם כולו ?

 

חצילים שרופים ביוגורט וטחינה

מצרכים

3 חצילים שרופים קלופים

1 בצל שרוף

1 פלפל ירוק חריף שרוף

1 כוס יוגורט כבשים משובח

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

4 כפות טחינה גולמית משובחת

2-3 שיני שום קצוצות

4 בצלים ירוקים קצוצים

מלח, פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

 

איך מכינים

  1. שמים בערה קטנה את הטחינה, השום, מיץ הלימון והיוגורט. מערבבים וטורפים לתערובת אחידה.
  2. קוצצים קיצוץ גס את החצילים, הבצל והפלפל החריף ומוסיפים לקערה עם תערובת היוגורט.
  3. מוסיפים לקערה את הבצל הירוק הקצוץ, מלח ופלפל.
  4. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. זולפים מעל 3 כפות שמן זית ופשוט משתגעים מהטעם.

 

סלט עגבניות שרופות, בזיליקום וגבינת פטה

מצרכים

10 עגבניות "תמר" אדומות ושרופות, קלופות

1 בצל שרוף, קלוף

2 שיני שום פרוסות דק

3 בצלים ירוקים

כ-20 עלי בזיליקום טריים קרועים ביד

6 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור גרוס

150 גרם גבינת צאן או גבינת פטה

 

איך מכינים

  1. חותכים את העגבניות לרבעים, וכל רבע חותכים לשניים.
  2. אפשר גם לקצוץ אותן קיצוץ ממש גדול וגס. שמים בקערה.
  3. קוצצים את הבצל השרוף ומוסיפים לקערה.
  4. מוסים לקערה את הבצל הירוק הקצוץ, שמן הזית וחומץ הבלסמי, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות.
  5. מערבבים ברגע האחרון לקערה את עלי הבזיליקום, מפזרים מעל את הגבינה המפוררת. עונג צרוף.

והסלט הזה בדיוק יכול להיות גם רוטב לפסטה, כולל הגבינה:

  1. בשלו פסטה פנה, או כל פסטה אחרת שאתם אוהבים.
  2. ערבבו את הפסטה החמה והמסוננת בקערה עם סלט העגבניות ועלי הבזיליקום.
  3. פזרו עליה את הגבינה והגישו.

 

 

סלט של פלפלים שרופים וכדורי לבנה בשמן זית.

מצרכים

6 פלפלים אדומים טריים ובשרניים

3 שיני שום פרוסות

5 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות עלי אורגנו טריים

מלח גס, פלפל שחור גרוס

12 כדורי לבנה בשמן זית

 

איך מכינים

  1. שורפים את הפלפלים האדומים על הכיריים סביב סביב עד שהם משחירים לגמרי, והם נעשים רכים ורופסים.
  2. מורידים מהאש. מניחים לפלפלים להתקרר כמה דקות. מסירים את הקליפה – זה קורה בקלות רבה.
  3. חוצים את הפלפלים, מסירים את החרצנים והחלקים הלבנים.
  4. פורשים את הפלפלים על צלחת שטוחה ומפזרים עליהם את שיני השום.
  5. זולפים עליהם את שמן הזית וחומץ הבלסמי. מפזרים מעל את המלח הגס, פלפל גרוס ועלי אורגנו.
  6. מניחים על הפלפלים שבצלחת את כדורי הלבנה. מנת קיץ במיטבה.

הצטרפו לשיחה

  1. בסלט חצילים, עגבניות, פלפלים ובצלים שרופים – אין צורך בלימון ?

    1. אהרוני Author says:

      היי נבון,
      אני לא מוסיף לסלט לימון, אבל אם אתה רוצה – לך על זה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close