סלט אטריות שעועית טבעוני

מתכון קליל, נהדר ובריא לפנינו. במקרה, או שלא במקרה (שהרי יום שני היום) הוא טבעוני למהדרין ובעיניי הוא מושלם כארוחת אמצע-שבוע, ועוד שבוע שמשי ונעים שכזה. מדובר אם כן בסלט אטריות שעועית, אחד מן המתכונים הטבעוניים שהכנתי לא מכבר עם תמרה בתי.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

1/2 חבילה אטריות שעועית

1 גזר חתוך לרצועות דקות

1 מלפפון חתוך לרצועות דקות

חופן שעועית ירוקה חלוטה

1/4 כרוב סגול פרוס דק

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי בזיליקום

5 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפיסות של כ-5 ס"מ

1/2 כוס עלי נענע

1 צ'ילי אדום פרוס

חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים גס

 

לרוטב

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס רוטב סויה בהיר (אפשר גם סויה ללא גלוטן)

1/2 כפית שמן סומסום

1.5 כף סוכר חום

מיץ מ-1/2 לימון

1/4 כוס מים

 

איך מכינים

  1. מניחים את האיטריות בקערה גדולה ומכסים אותן במים חמים עד שהן מתרככות.
  2. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  3. מסננים את האטריות היטב ומעבירים לקערה. מומלץ לגזור אותן עם מספריים לחתיכות קצרות יותר.
  4. מוסיפים את הירקות. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
  5. מפזרים מעל את הבוטנים ומגישים מיד.

ונסו גם את הקארי הטבעוני המעולה הזה:

קארי ירוק טבעוני

הצטרפו לשיחה

  1. הי, נראה מתכון מעולה !
    שאלה שמטרידה אותי , איך חולצים חצי חבילת אטריות שעועית … הם כל כך קשים ובלתי נפרדים בקלות …
    תודה 🙂

    1. אהרוני Author says:

      היי דלית,
      בזהירות… ואפשר גם עם מספריים בעדינות.

  2. וואו, זה נראה ממש טעים !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close