מתכון קליל, נהדר ובריא לפנינו. במקרה, או שלא במקרה (שהרי יום שני היום) הוא טבעוני למהדרין ובעיניי הוא מושלם כארוחת אמצע-שבוע, ועוד שבוע שמשי ונעים שכזה. מדובר אם כן בסלט אטריות שעועית, אחד מן המתכונים הטבעוניים שהכנתי לא מכבר עם תמרה בתי.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
1/2 חבילה אטריות שעועית
1 גזר חתוך לרצועות דקות
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
חופן שעועית ירוקה חלוטה
1/4 כרוב סגול פרוס דק
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס עלי בזיליקום
5 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפיסות של כ-5 ס"מ
1/2 כוס עלי נענע
1 צ'ילי אדום פרוס
חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים גס
לרוטב
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס רוטב סויה בהיר (אפשר גם סויה ללא גלוטן)
1/2 כפית שמן סומסום
1.5 כף סוכר חום
מיץ מ-1/2 לימון
1/4 כוס מים
איך מכינים
- מניחים את האיטריות בקערה גדולה ומכסים אותן במים חמים עד שהן מתרככות.
- מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
- מסננים את האטריות היטב ומעבירים לקערה. מומלץ לגזור אותן עם מספריים לחתיכות קצרות יותר.
- מוסיפים את הירקות. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
- מפזרים מעל את הבוטנים ומגישים מיד.
ונסו גם את הקארי הטבעוני המעולה הזה:
הי, נראה מתכון מעולה !
שאלה שמטרידה אותי , איך חולצים חצי חבילת אטריות שעועית … הם כל כך קשים ובלתי נפרדים בקלות …
תודה 🙂
היי דלית,
בזהירות… ואפשר גם עם מספריים בעדינות.
וואו, זה נראה ממש טעים !!
מעולה ! עשיתי כבר מספר פעמים… ארוחת צהריים או ערב קייצית. מכפילה כמויות. כל כמות שאני מכינה נזללת ע"י כל בני הבית.
לארוחת צהריים מאוזנת מוסיפה חבילה טופו מוקפץ שסופג את הטעמים הנהדרים. אחת הפעמים גם הוספתי פטריות מוקפצות והשתלב מעולה.
אני עושה בלי הסוכר מטעמי בריאות ואין בעיה בטעמים.
אהרוני – תודה על המתכון ועל האתר הנהדר
הסלט לא רק נראה נהדר, אלא הוא באמת נהדרררררר
מאד טעים
גם אני הכפלתי כמויות, ובפעם הבאה (שבוע הבא) מתכוונת להוסיף גם טופו מוקפץ.
האם אפשר להתשתמש באטריות אורז במקום באטריות שעועית?
היי רחלי, כן, בטח