המטבח התאילנדי ידוע, בין השאר, במרקים המשגעים שלו. המרק הזה הוא אחד החביבים עליי. הוא נטול גלוטן ואפילו ניתן לעשות אותו טבעוני למהדרין (פשוט החליפו את רוטב הדגים ברוטב סויה). כך או כך תקבלו מרק נהדר.
מצרכים
2 דלוריות קטנות ומוצקות
2 כוסות חלב קוקוס
3 כוסות מרק צח או מים
3 בצלי שאלוט פרוסים
2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום
1 מקל למון גראס קצוץ דק
1 פרוסת שורש גלנגל
1 ס"מ שורש כורכום טרי קלוף או 1/2 כפית כורכום טחון
3 עלי קפיר ליים
3 כפות רוטב דגים או רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)
מלח, פלפל גרוס
להגשה
חופן בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס עלי כוסברה שלמים
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
מיץ ליים או לימון (אם רוצים)
איך מכינים
- קולפים את הדלוריות וחותכים אותה לקוביות של 2-3 ס"מ.
- שמים את חלב הקוקוס, המרק או המים, בצלי השאלוט, הסוכר, הלמון גראס, הגלנגל, הכורכום ועלי הקפיר ליים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הדלורית ומבשלים כ-15 דקות, עד שהדלעת רכה דייה אך עדיין מוצקה. מוסיפים את רוטב הדגים או הסויה, מערבבים ומבשלים עוד דקה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
- להגשה, מחלקים את המרק לקעריות הגשה. מערבבים את תלתלי הבצל הירוק עם עלי הכוסברה ומפזרים מעל המרק יחד עם הצ'ילי הפרוס. אם רוצים, אפשר לסחוט מעט מיץ ליים או לימון מלמעלה.