מאפה בשר טחון ותפוחים

אני נורא אוהב תפוחים מבושלים, בעצם הרבה יותר משאני אוהב אותם בצורתם הטרייה. המתיקות התפוחית והעסיסית שלהם באה לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר, בעיניי, כשהם מבושלים. גם את השילוב של בשר ותפוחים אני אוהב מאוד, ולפיכך זהו מאפה שתפור בדיוק למידותיי. מה גם שסידור רעפי-התפוחים המוקפד פורט על המיתרים האובססיביים ביותר שלי, אז אם תשאלו אותי מדובר במנה שגם כיף גדול להכין אותה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מאפה בשר טחון עם תפוחים
מאפה בשר טחון עם תפוחים
צילום: נלי שפר

מצרכים

1 ק"ג בשר טחון

4 כפות שמן זית

2 כפות עלי טימין

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

4\3 כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל גרוס

כפית קינמון

חצי כפית אגוז מוסקט

4 תפוחי עץ גראני סמית קלופים

3 כפות סירופ מייפל

2 כפות שמן זית

1 כף סוכר

מאפה בשר טחון עם תפוחים
מאפה בשר טחון עם תפוחים
צילום: נלי שפר

איך מכינים

  1. שמים את השמן בסיר רחב. כשהוא חם מטגנים בו את הבצל, הג'ינג'ר והטימין כ-5 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים, מערבבים ומטגנים כעשר דקות עד שהבשר שחום. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה והצימוקים ומערבבים. מעבירים לכלי חסין חום.
  2. פורסים את התפוחים לרוחבם לפרוסות דקות (מנדולינה תעזור כאן מאוד).
  3. מסדרים את התפוחים על הבשר בעיגולים, כשפרוסות התפוח חופפות אלה לאלה.
  4. ערבבים את שמן הזית וסירופ המייפל. מורחים היטב על התפוחים, ממליחים, מפלפלים ומפזרים מעל את כף הסוכר.
  5. אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהתפוחים שחומים יפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close