לזניה חצילים חלומית

לא מזמן הכרזתי כאן, קבל עם ועדה, שנמאס לי מרוטב עגבניות. ובכן, אל תאמינו לכל מה שאני אומר. הלזניה שלפנינו מדגימה באופן נהדר את השילוב המיטבי של רוטב עגבניות, חצילים קלויים כהלכתם, בשמל וגבינה. גם זיתים ועלי בזיליקום הצטרפו לחגיגה ויצרו לנו לזניה כה עסיסית, עשירה וטעימה. בעיניי גם נורא כיף להכין אותן, את הלזניות למיניהן.

 

בעמוד האינסטגרם שלי תוכלו למצוא סרטון שמראה איך הכנתי את הלזניה שלי.

 

מצרכים

חבילת דפי לזניה

2 חצילים טריים מאורכים פרוסים

שמן זית

3 כפות תימין

מלח, פלפל גרוס

חבילת כדורי מוצרלה קטנים (חבילה של 500 גרם)

כוס פרמזן מגורדת

חופן עלי בזיליקום

 

לרוטב העגבניות

2 פחיות עגבניות מרוסקות (400 גרם כל פחית)

4 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל גרוס

 

לבשמל

60 גרם חמאה

3 כפות קמח

3 כוסות חלב

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מניחים את פרוסות החציל על תבנית התנור מרופדת נייר אפיה. מטפטפים עליהן שמן זית, מפזרים תימין, מלח ופלפל וקולים בתנור בחום של 200 מעלות כ-25 דקות עד שהם מזהיבים מעט.
לזניה חצילים חלומית
לזניה חצילים חלומית
צילום: רחל אהרוני
  1. מערבבים בקערה את כל חומרי רוטב העגבניות.
  2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר קטן את החמאה. כשהיא חמה, מכניסים את הקמח ומטגנים תוך עירבוב כשתי דקות. מוסיפים את החלב, טורפים על האש עד שהבשמל מסמיך.
  3. להרכבת הלזניה: מטפטפים מעט בשמל על תחתית התבנית ומניחים עליה דפי לזניה.
  4. על הדפים יוצקים מחצית מרוטב העגבנית מפזרים מחצית מכמות החצילים. על החצילים מפזרים מחצית מעלי הבזיליקום, מעל לכל שליש מכמות הבשמל ועליו שליש מכמות הפרמזן.
לזניה חצילים חלומית
לזניה חצילים חלומית
צילום: רחל אהרוני
  1. חוזרים על הפעולה ליצירת "קומה שניה".
  2. מעל לכל מניחים שכבה אחרונה של דפי לזניה, מורחים עליה – על כולה, שכבה של בשמל ועליה את יתרת הפרמזן.
  3. מכסים בנייר כסף, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.
  4. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כחצי שעה עד שפני הלזניה שחומים.

ונסו גם את הלזניה הלבנה הנהדרת הזו:

לזניה לבנה חלומית עם ארטישוק ובצל

הצטרפו לשיחה

  1. דני בירן says:

    כבוד השף, כמעט ואין יום שישי שאני לא מבשל במקום מושבי בקריביים , מהמתכונים המדהימים שלך ולא פחות חשוב, כל כך ברור.
    מצדיע
    דני

    1. אהרוני Author says:

      איזה כיף לשמוע. תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close