כרוב צלוי קל ונהדר

המתכון של היום מוקדש כל כולו לירק הנהדר שהוא הכרוב. אני אוהב אותו צלוי כהלכתו, כשהעלים הגדולים שלו מתרככים וסופגים את טעמי התיבול שמשודכים לו. הוא קל להכנה, הוא בריא וכשמכינים אותו היטב, הוא גם כה טעים. אז בואו ניגש לעבודה ונראה מה אפשר לעשות איתו. יש כאן המון אפשרויות, ואף מילה על כרוב ממולא. זה לפעם אחרת.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

כרוב צלוי (בצילום)

מצרכים

1 כרוב, אדום או לבן, או שניהם. טרי ומוצק, מנוקה

רבע כוס שמן זית

6 גבעולי תימין

מלח, פלפל גרוס

כף דבש

3 כפות חומץ בלסמי

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

רבע כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס

 

איך מכינים

  1. חוצים את הכרוב לאורכו. מורחים את החלק החתוך של שני החצאים בשמן זית, ממליחים
  2. ומפלפלים.
  3. מחממים מחבת גדולה עם שמן הזית. כשהוא חם מניחים את חצאי הכרוב עם הצד החתוך כלפי מטה. מטגנים את הכרובים כחמש דקות, עד שהחלק התחתון, צרוב ושחום, כמעט חרוך. מוציאים לרגע את הכרובים מהמחבת, יוצקים פנימה את הדבש לחומץ הבלסמי, מערבבים ומכבים את האש, מניחים את חצאי הכרובים בתערובת, שוב עם הצד החתוך כלפי מטה. מוסיפים את גבעולי התימין, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות לכ-45 דקות.
  4. מוציאים מהתנור, הופכים את הכרובים על צידם השני, מפזרים על הצד החתוך את הגבינה ומכניסים את מתחת לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה מעט. מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים ומגישים.

 

כרוב סיני עם פטריות שיטאקה

מצרכים

5 כפות שמן

כף ג'ינג'ר קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

2 בצלי שאלוט קצוצים

5 פטריות שיטאקה טריות קצוצות גס

1 כרוב סיני פרוס לפרוסות דקות

2 כפות רוטב סויה

כפית סוכר

כפית שמן שומשום

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, השאלוט והפטריות. מטגנים תוך עירבוב כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הכרוב הפרוס, מערבבים היטב ומטגנים יחד עוד כשלוש דקות.
  3. מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר ומעט מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים יחד עוד כשלוש דקות.

 

מעין סלט קולסאו אסייתי

מצרכים

חצי כרוב לבן

חצי כרוב אדום

2 בצלי שאלוט קלופים, פרוסים דק

כוס עלי כוסברה שלמים

2 גזרים קלופים

1 צ'ילי אדום פרוס דק

2 קולורבי קטנים קלופים

 

לרוטב

2 כפות שמן זית

כף דבש

2 כפות רוטב סויה

כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2 כפות מיונז

מלח, פלפל גרוס

2 כפות מיץ ליים

 

איך מכינים

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת קטנה לתערובת אחידה.
  2. פורסים את הכרובים לרוחבם לפרוסות דקות מאד ושמים בקערה גדולה.
  3. חותכים את הגזרים והקולורבי לגפרורים דקים ומוסיפים לקערה יחד עם בצלי השאלוט והצ'ילי הפרוס.
  4. יוצקים את הרוטב לקערה, מערבבים יפה, מוסיפים את עלי הכוסברה, מערבבים שוב ומגישים.

 

תבשיל כרוב אדום עם ערמונים ותפוחים

מצרכים

50 גרם חמאה או רבע כוס שמן זית

1 בצל סגול קטן קצוץ

3 כפות עלי רוזמרין

כף ג'ינג'ר קצוץ דק

1 כרוב אדום חתוך לרבעים לאורכו ופרוס

2 תפוחים חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ

שקית ערמונים בוואקום

4 כפות חומץ בסלמי

כוס יין אדום

כף דבש

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. שמים בסיר רחב ושטוח את החמאה\שמן יחד עם עלי הרוזמרין. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר ומטגנים כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומטגנים כשתיים-שלוש דקות תוך עירבוב.
  3. מוסיפים את החומץ, הדבש, היין, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את התפוחים והערמונים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות.

 

תבשיל כרוב ועגבניות הודי

מצרכים

40 גרם חמאה או שמן

כפית גרגירי חרדל (השחורים הקטנים)

2 כפיות גרגירי כמון שלמים

3 שיני שום קצוצות

פלפל ירוק חריף קצוץ

בצל קטן קצוץ

כף ג'ינג'ר קצוץ

כרוב לבן טרי ומוצק חתוך לרבים ופרוס דק

3 עגבניות בשלות קצוצות גס

מלח, פלפל גרוס

חצי כפית כורכום

כפית גרגירי כוסברה כתושים דק

חצי כוס מים

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן\חמאה בסיר רחב ושטוח. כשהשמן חם מוסיפים את גרגירי החרדל והכמון, השום, הפלפל, הג'ינג'ר והבצל ומטגנים תוך עירבוב כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הכרוב, המלח והפלפל ומטגנים עוד כשלוש דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות, המים ושאר התבלינים. מערבבים, מכסים ומבשלים כעשרים דקות.

 

ונסו גם את הכרוביות הצלויות המושלמות הללו:

כרוביות קטנות (וגם גדולות) צלויות

הצטרפו לשיחה

  1. למה הכרוב הצלוי מופיע ברשימת המתכונים הטבעוניים???
    דבש וגבינת פרמזן זה טבעוני אצלך?
    ממש מרגיז!

    1. אהרוני Author says:

      היי נועה,
      הקטגורייה היא של מתכונים צמחוניים וטבעוניים יחד, יש בה עוד הרבה מתכונים שהם טבעוניים בלבד.

  2. אפשר בלי דבש(סוכרתיים) ופרמזן(לפרווה)?

    1. אהרוני Author says:

      היי מיכל,
      אפשר בהחלט.

  3. שלום, שמחתי מאוד על הבלוג, אנחנו נהנים שנים מהמתכונים הנהדרים שלך. במתכון של הכרוב עם התפוחים וערמונים חסר בהסברים באיזה שלב מוסיפים את התפוחים והערמונים, חג שמח

    1. אהרוני Author says:

      היי שרון, תודה רבה!
      מוסיפים את התפוחים והערמונים בשלב השלישי, אחרי הוספת הכרוב. עודכן במתכון עצמו.

  4. היי, שמתי לב שבתמונה של הכרוב הצלוי הכרוב חתוך משני צידיו. אפשר גם לחתוך ליותר מחצי ולהחליט על צד אחד כצד שצולים?

    1. אהרוני Author says:

      היי זואי, אפשר בהחלט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close