כנפיים, בעיניי, הן החלק העדין והטעים ביותר בעוף. ואין כמו האסייתיים כשזה נוגע להכנתן. הפעם נכין כנפיים מטוגנות בזיגוג אסייתי קל ונהדר במיוחד. טעים טעים.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
10 כנפיים חצויות
3 כפות רוטב סויה בהיר
מלח פלפל גרוס
כוס קורנפלור
לרוטב
3 כפות שמן
2 בצלי שאלוט קצוצים
3 שיני שום קצוצות
כף גינגר קצוץ
צילי אדום קצוץ
3 כפות סויה בהירה
כף סויה כהה
3 כפות יין אורז או סאקה
שליש כוס מים
2 כפות סוכר חום
כפית שמן שומשום
2 כפיות קורנפלור
איך מכינים
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
- משרים את הכנפיים בסויה, מלח ופלפל לשעה לפחות.
- מעבירים את הכנפיים לקערה עם הקורנפלור. מערבבים היטב ככה שהכנפיים תהיינה מצופות לגמרי.
- מטגנים בשמן עמוק כעשר דקות עד שהן שחומות ומסננים.
- שמים 3 כפות שמן בווק או מחבת רחבה. כשהוא חם מטגנים את השום, הג'ינג'ר, השאלוט והצ'ילי כשתי דקות.
- מוסיפים את הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה.
- מוסיפים את הכנפיים לרוטב ומבשלים יחד 2-3 דקות תוך עירבוב.
- מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.
ואם במתכונים אסייתיים נהדרים עסקינן, נסו גם את האורז הזה:
מה אפשר במקום טיגון ?
אפשר לאפות קודם ?