כדורי דג ואננס בקארי אדום

מנה נפלאה שמשלבת בהרמוניה בין הטעם החמוץ-מתוק הטבעי של האננס לבין חריפות התיבול של כדורי הדגים. במקום כדורי דג ניתן להכין את אותה גם עם מרכיבים אחרים: אפשר להכין אותה עם פיסות דג ים בבישול של כ-10 דקות, עם קוביות חזה עוף בבישול של 7-8 דקות ואפשר גם להכין אותה עם טופו חתוך לקוביות.

 

מצרכים

לכדורי הדג:

1 ק"ג פילה דג ים טרי, מנוקה, חתוך לפיסות של כ-3 ס"מ

3 בצלי שאלוט קלופים

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

2 כפות רוטב דגים

1/2 כוס עלי כוסברה

מעט שבבי צ'ילי יבשים

כפית אבקת אפייה

1 ביצה

 

לתבשיל:

2\1 1 פחיות קרם קוקוס

1-2 כפות משחת קארי אדום (קנויה או עשויה בבית- מתכון בהמשך)

1 כוס מים

3 עלי קפיר ליים

2 פרוסות שורש גלנגל

1 כף משחת תמרהינדי

2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

2 כפות רוטב דגים

3 בצלי שאלוט פרוסים

1 אננס חתוך לפיסות של כ-2 ס"מ

חופן עלי בזיליקום תאילנדי או רגיל

1-2 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים לכדורי הדגים במכל מעבד מזון ומעבדים למשחה חלקה לגמרי. מכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  2. בעזרת ידיים רטובות מעט צרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ.
  3. שמים 1/3 כוס מקרם הקוקוס בווק או במחבת רחבה ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את משחת הקארי ומבשלים יחד עוד 2 דקות. מוסיפים את חלב הקוקוס הנותר, המים, עלי הקפיר ליים, הגלנגל, משחת התמרהינדי, סוכר הדקלים ורוטב הדגים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את כדורי הדג, בצלי השאלוט והאננס ומבשלים יחד עוד כ-10 דקות. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום וה'צילי ומגישים עם אורז לבן.

 

משחת קארי אדום

5-6 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים

2 מקלות למון גראס קצוצים

2 פרוסות שורש גלנגל מושרות במים חמים למשך 1/2 שעה וקצוצות או 2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

3 עלי קפיר ליים

4 שיני שום קצוצות גס

4 בצלי שאלוט קצוצים גס

1/2 כוס  עלי כוסברה

5-4 כפות שמן

 

איך מכינים:

  1. כותשים את כל החומרים, למעט השמן,  במכתש ועלי לתערובת פירורית אחידה. מוסיפים את השמן, מערבבים ושומרים בצנצנת סגורה במקרר.

אפשר להכין במעבד מזון.

הצטרפו לשיחה

  1. רוז׳י גטניו says:

    היי אהרוני,
    ראשית אתר נפלא, תודה.
    אין לי משחת תמרהינדי האם יש רעיון לתחליף?
    ולגבי השורש גלנגל ( בתבשיל לא במשחת קארי) האם יכולה להשתמש בשורש ג׳ינג׳ר במקום?

    1. אהרוני Author says:

      היי רוז'י,
      את משחת התמרינדי אפשר להחליף ברכז רימונים, או לחילופין בתערובת של סויה ומיץ לימון.
      ואת הגלנגל אכן אפשר להחליף בג'ינג'ר טרי.
      שבת שלום

  2. רוז׳י גטניו says:

    הי אהרוני,
    ראשית אתר נפלא, תודה.
    במידה ואין לי משחת תמרינדי ולא שורש גלנגל ( לתבשיל לא לקארי) האם יש לך המלצה על תחליף?

    1. אהרוני Author says:

      היי רוז'י,
      תודה, אני שמח שאהבת את האתר.
      לשאלתך, את הגלנגל אפשר להחליף בשורש ג'ינג'ר טרי, ואת התמרינדי אפשר להחליף ברכז רימונים, או בתערובת של סויה ומיץ לימון.
      שבת שלום

      1. רוז׳י גטניו says:

        תודה, יצא סוף..כולל לביבות התירס האסייתיות והפרגיות בקארי ירוק, קצרתי מחמאות בזכותך🙏

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close