בבית אני משתמש בתרכיז רימונים לעיתים קרובות. מדובר כבר במעין התמכרות משפחתית למיץ הנהדר הזה. המתכון הזה חביב עליי במיוחד משום שתרכיז הרימונים המתקתק מחמיא לכדורי הבשר והחבושים שמתבשלים בתוכו. מתכון מנצח.
מצרכים
לקציצות:
1 ק"ג בשר טחון טרי
1 בצל גדול קלוף חתוך לארבעה
3-4 שיני שום שלמות, קלופות
1-2 פלפל ירוק חריף מנוקה היטב מחרצנים
3 פרוסות לחם לבן מושרות במים וסחוטות
צרור עלי כוסברה טריים
2 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
1 כוס פרורי לחם לציפוי הקציצות
שמן זית לטיגון
לשאר התבשיל:
3 חבושים גדולים, יפים וטריים
6 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
5 תרמילי הל כתושים
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כף גרגירי כמון שלמים
3\1 כוס תרכיז רימונים
רבע כוס סוכר חום או סילאן
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
כ-4 כוסות מים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 רימון מפורק לגרגירים
איך מכינים
את הקציצות:
- שמים במעבד מזון עם להב מתכת את הבצל, השום, הפלפל החריף, הלחם הסחוט והכוסברה. מרסקים הכל לתערובת פירורית.
- מוסיפים את התערובת הירוקה לקערה עם הבשר, התבלינים והביצים, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מרטיבים מעט את כפות הידיים וצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ושטוחות מעט.
- טובלים את הקציצות בפירורי לחם כך שתהיינה מצופות סביב סביב.
- מחממים במחבת רחבה שמן זית בגובה סנטימטר אחד בערך, וכשהוא חם מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן שחומות ופריכות.
- אפשר להוסיף לתערובת הקציצות גם חצי כוס צנוברים.
למי שרוצה להכין פירורי לחם טריים:
- לוקחים חצי כיכר לחם לבן עם הקרום.
- חותכים את הלחם לפרוסות, מכניסים למעבד מזון ומרסקים לפירורים טריים ויפים.
- אפשר לקלות את פרוסות הלחם עד שתהיינה זהובות ורק אז לרסק אותן במעבד המזון לעובי הרצוי.
את התבשיל:
- חותכים את החבושים לאורכם לשמונה פלחים. חותכים וזורקים את החלק המרכזי עם החרצנים, וחותכים כל פלח לשניים. שומרים את הפלחים בקערה עם מים ומעט מיץ לימון סחוט טרי כדי שלא ישחירו.
- מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מוסיפים בצל, הל, גרגירי כמון וג'ינג'ר ומטגנים תוך כדי ערבוב כשלוש דקות. מוסיפים את פלחי החבושים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים מלבד הפטרוזיליה וגרגרי הרימון, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות.
- – מוסיפים פנימה את הקציצות. מפנים להן מקום בין החבושים, מביאים שוב לרתיחה, מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה, מכבים את האש, מעבירים לקערה, מפזרים מעל את גרגירי הרימון ומגישים (אפשר עם אורז לבן).
האם אפשר להכין מראש כמה ימים? להקפיא?
היי סמדר, אפשר