כשהגשתי לנורי, נכדי המתוק, את המנה הזו, הוא אכל ממנה בתאווה. זאת למרות שהוא לא אוהב חצילים, לטענתו. אני לא אומר זאת, חלילה, כדי לטעון שזו מנה שמסתירה את הטעם החצילי, כי היא ממש לא. מדובר כנראה, במנה שפונה לאוהבי החצילים וגם לאלה שחושבים שהם לא אוהבים אותו. בכל מקרה, זו מנה כיפית ונהדרת במיוחד.
סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות איך הכנתי את החצילים שלי.
מצרכים
2 חצילים קטנים, מאורכים, טריים ומוצקים
מלח, פלפל גרוס
למילוי
100 גרם גבינת פרמז׳ן חתוכה לקוביות
צרור עלי בזיליקום (רק העלים)
2 שיני שום קלופות
2 כדורי מוצרלה פרוסים דק
לציפוי
כוס קמח
2 ביצים טרופות
כוס וחצי פירורי לחם
איך מכינים
- חותכים את החציל לפרוסות כפולות מחוברות בקצה (סנדביץ חצילים מחובר בקצה. כלומר, לא חותכים עד הסוף) פרוסת דקות, בבקשה. ממליחים ומפלפלים.
- שמים את הגבינה, הבזיליקום והשום במעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית דקה.
- ממלאים כל צמד חציל בכף של תערובת הגבינה-בזיליקום. מניחים פרוסת מוצרלה ומהדקים את שתי הפרוסות אלה לאלה.
- טובלים את הפרוסות בקמח, אחר כך בביצה ואז בפירורי הלחם. שיהיו מצופים באופן שווה ואחיד.
- ממלאים מחבת רחבה בשמן בגובה של כסנטימטר וכשהוא חם, מטגנים את החצילים הממולאים כשלוש דקות מכל צד עד שהם שחומים ופריכים.
- מגישים עם עגבניות טריות מרוסקות, מעט שמן זית, מלח, פלפל ומעט רסק חריף.