גולאב ג'מון: הקינוח ההודי האולטימטיבי

מדובר בספק-ממתק-ספק-קינוח, ואיך שלא תקראו לו – הוא נפלא. אם ביקרתם בהודו אני מניח שאתם מכירים אותו, ושהתאהבם בו כמוני. כי מה רע, בעצם, בכדורי חלב מטוגנים ומבושלים בסירופ סוכר ריחני? הם עסיסיים, זהובים וספוגים לגמרי בסירופ. בקיצור, טעימים נורא. ואם חושבים על זה, חנוכה ממש מעבר לפינה… בעיניי זו סופגניה נהדרת במיוחד.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

1 כוס אבקת חלב (קונים אותה בחנויות למוצרי אפייה)

2 כפות קמח תופח

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית הל טחון

50 גרם חמאה מומסת מעט

1/2 כוס חלב

שמן לטיגון עמוק

 

לסירופ

2 כוסות סוכר

3 כוסות מים

מיץ מ-1 לימון

3 תרמילי הל כתושים מעט

1 כפית מי ורדים

 

להגשה

4 כפות פיסטוקים קלויים במחבת יבשה ללא שומן, קצוצים גס

 

איך מכינים

  1. מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים למעט מי הוורדים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שמתקבל סירופ סמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים.
  2. שמים בקערה את אבקת החלב, הקמח, אבקת האפייה וההל ומערבבים. מוסיפים את החלב והחמאה ומערבבים לבצק אחיד, רך וחלק. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מאוד חלב. מכסים ומניחים כחצי שעה.
  3. צרים מהבצק כדורים בקוטר כ-2 ס"מ.
  4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהם שחומים. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר.
  5. מכניסים את הכדורים המטוגנים לסירופ ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מחלקים לקעריות הגשה, מפזרים מלמעלה את הפיסטוקים הקצוצים ומגישים.

ואם במאכלים הודיים אהובים עסקינן, נסו גם את זה:

סמוסה

הצטרפו לשיחה

  1. ליאורה says:

    היי, תודה על המתכון! האם אפשר לשמור את הכדורים, אחרי שבושלו בסירופ, מספר שעות לפני ההגשה?

    1. אהרוני Author says:

      כן, זה יכול לשרות בסירופ סוכר כמה שעות

  2. דינה גן עדן סרבי says:

    נראה נהדר!
    שתי שאלות:
    1. אם אני רוצה להכין מראש – עד איזה שלב אפשר להכין מראש?
    2. הל – האם יש עדיפות להל הודי? או להל המקומי?

  3. היי עשיתי ע"פ הכמויות יצא נוזלי מדיי ?, מה עדיף להוסיף?

    1. אהרוני Author says:

      היי איילת, עוד קצת אבקת חלב עד שיהיה סמיך מספיק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close