בצל ספרדי צלוי

פעם היו לנו בארץ שני סוגי בצל בלבד: "בצל", זה הצהבהב הרגיל והמוכר, ובצל ירוק. וזהו.

ספירת מלאי נוכחית: בצל צהוב (זה הותיק והמוכר), בצל ירוק, בצל לבן, בצל סגול, בצלי שאלוט, בצלי פנינה, ושחקן הרכש החדש שנקרא בעגה המקומית "בצל ספרדי", ונראה כמו בצל ירוק תחת התקפה הורמונלית מטורפת, כלומר פקעת לבנה גדולה שממנה יוצאים הגבעולים הירוקים, ממש כמו בבצל ירוק.

שמו הספרדי של הבצל הזה הוא "סבוליטו". הוא עדין, רך ומתוק יותר, ונהוג לאכול אותו בעיקר כשהוא חי, בסלט נניח, בשל עדינותו היחסית ותחושת הבצליות הרעננה שהוא נותן לסלטים, ולא רק.

אסופת הבצלים המרשימה הזו רק מדגישה את המגמה העולמית של כניסה לרזולוציה גבוהה (ולא רק באוכל) שלא מסתפקת במוצרים גנריים כלליים, אלא נכנסת לפירוט רחב ולדקויות של טעמים וטקסטורות.

לא פעם אני נשאל, מה ההבדל בטעם בין בצל סגול לבין בצל לבן, נניח. ובכן, זה אותו הבדל שקיים בין תפוח גרני סמית' ירוק לבין החרמון סמוק הלחיים או הדלישס הצהבהב. כולם תפוחים, לכולם די אן איי משותף בטעם, במרקם ובאופן השימוש בהם. ההבדל הוא בדקויות וככה בדיוק צריך להתייחס לסוגי הבצל השונים. כולם בצלים, אבל לכל אחד האיכויות הספציפיות הקטנות שלו. ובדיוק באותו נושא: כששואלים אותי איזה תפוחים הכי מתאימים ל-מה שזה לא יהיה, אני עונה לרוב: אלה שאתם הכי אוהבים. ככה זה גם עם בצל. המתכונים שיובאו בהמשך יינתנו עם בצלים ספציפיים, אבל אתם יכולים בהחלט להחליף אותם באלה שאתם אוהבים.

גם מעמדו של הבצל השתנה בשנים האחרונות. לא עוד ירק תיבול שאותו קוצצים רק כנותן טעם בצלי לתבשיל, אלא לא פעם הוא מככב אפילו בתפקיד ראשי, או לפחות כשחקן משנה חשוב או שווה ערך.

 

בצל ספרדי (או אחר) צלוי בשמן זית וחומץ בלסמי (בצילום)

מצרכים

4 בצלים ספרדיים

3 כפות חומץ בסלמי

1 כף סוכר חום

2 כפות שמן זית

2 כפות מים

מלח גס, פלפל גרוס

5 גבעולי תימין

 

הכנה

  1. חוצים את הבצלים לאורכם.
  2. שמים בתבנית את החומץ, הסוכר, השמן, המים, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מניחים את הבצלים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה ומהדקים מעט. מניחים מעל את גבעולי התימין.
  4. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.
  5. צולים כחצי שעה עד שהבצלים מזוגגים יפה ושחומים למראה.

 

פרח בצל מטוגן ופריך

טבעות בצל זה לחלשים. קבלו במקום:

מצרכים

4 בצלים ספרדיים (או אחרים)

כחצי כוס קמח

2 ביצים

מלח, פלפל גרוס

מעט שבבי צ'ילי יבשים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

קליפה מגורדת מלימון אחד

 

איך מכינים

  1. חותכים את רוב החלק הירוק של הבצל, משאירים רק כעשרה סנטימטר מהחלק הירוק.
  2. חותכים את החלק הלבן של הבצל בצורה הבאה: חותכים ומסירים כחצי ס"מ מהחלק התחתון (לא מהצד הירוק). חותכים עם סכין קטנה וחדה את הבצל לאורכו, לשמונה חלקים, אבל לא עד הסוף, אלא שיישארו מחוברים. מפרידים את החלקים החתוכים למעין פרח. הפרידו גם בין הפלחים, אבל גם את שכבות הבצל בכל פלח. מתקבל מעין פרח רב שכבתי.
  3. מערבבים את הקמח עם כל התבלינים בקערית. את הביצים טורפים בקערית אחרת.
  4. טובלים כל פרח בצל בקמח, מנערים, טובלים בביצה הטרופה ושוב בקמח המתובל.
  5. שמים בסיר שמן עמוק חם בגובה של כ 5-6 ס"מ. כשמכניסים את הבצלים לשמן, אז מועכים אותם קצת כלפי התחתית, שיפתחו קצת.
  6. מטגנים כמה דקות, עד שהם זהובים ופריכים.
  7. מנערים, מניחים לכמה דקות על נייר מטבח.
  8. מגישים עם מיונז מתובל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close