מנות מהסוג הזה אני מוצא את עצמי מכין לא מעט. בין אם באמצע השבוע או כמנת דג בארוחת שישי, אני מת על דגים ומגוון אפשרויות ההגשה שלהם כה גדול. במקרה הזה מדובר בעונג שמאוד קל להשיגו. עשרים דקות ואתם כבר אוכלים.
סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תראו סרטון שמדגים איך הכנתי את הדגים שלי.
מצרכים
קילו פילה דג ים חתוך לנתחים של כ-120 גרם האחד
שליש כוס שמן זית
שליש כוס מיץ לימון
חופן עלי כוסברה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל גרוס
2 כפות תערובת צי'לי זיתים (יש מוכן של madama oliva שאפשר להשיג במעדניות)
חצי קילו מיקס עגבניות שרי צבעוניות
איך מכינים
- ממליחים ומפלפלים את פילה הדג. מניחים בכלי חסין חום באופן מרווח.
- מערבבים את הכוסברה, השום, המלח, הפלפל, שמן הזית ומיץ הלימון. מוסיפים 2 כפות תערובת צ'ילי וזיתים (ואם אין לכם, פשוט תקצצו צ'ילי אדום דק מאוד ותוסיפו כעשרים זיתים ירוקים קצוצים דק).
- מערבבים את העגבניות עם מחצית מכמות התערובת. את היתר מורחים על הדגים.
- מפזרים את העגבניות סביב נתחי הדג ומכניסים אל מתחת לגריל הביתי בחום גבוה (לא קרוב מידי לגריל) למשך כ-15 דקות.
ואם בדגים עסקינן, נסו גם את הקציצות האלה:
היי, האם אפשר לעשות עם נתחים של סלמון ? ואם כן, האם עדיין לצלות בגריל ולא בתנור ?
היי קרני, כן לשתי השאלות.
לכמה מנות המתכון הזה מתאים?
שישה אנשים
היי אהרוני
מתכון מעולה הכנתי עסיסי ביותר
אבל לא מסננים או שוטפים את הזיתים המלוחים?
המון שנים קראתי את הטור ב7 ימים שלך המופלא
אני מחפשת מתכון של זיתים מבושלים האם יש לך ?
שבת שלום