שורטברד: עוגיית החמאה האולטימטיבית

בואו נקרא לילד בשמו: מדובר בעוגיית החמאה האולטימטיבית. "שורטברד" הוא שמו של הפלא הזה, הסקוטי במקור. בבסיסו של עניין הן מכילות חמאה (והרבה ממנה), קמח, סוכר – וזהו! למעט התבלינים שאפשר להוסיף לכל העסק מדובר בפשטות אלגנטית ומקסימה במיוחד. בעיניי הן לא פחות מפלא, בעיקר תודות למרקם המתפורר בפה כמו חול (בקטע טוב, כן?). ואלוהים, כמה שזו עוגיית הקפה המושלמת. אפילו לא צריך לטבול אותה בקפה לצורך השידוך: ביס קטן מהשורטברד, לגימת קפה והעונג מובטח לכם במלואו. הן נהדרות – לארוחה מפסקת, ובכלל.

נתחיל בגרסה הקלאסית, ואחריה כמה גרסאות כיסוי לא רעות בכלל.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

שורטברד קלאסי

מצרכים

300 גרם חמאה מלוחה, רכה (מי שמעדיף לא חמאה לא מלוחה – אפשר לגמרי. אני מחבב את המליחות הקלה אבל זה עניין של טעם)

4\3 כוס סוכר, ומי שרוצה טיפה יותר מתוק שישים כוס אחת

2 כפות חלב

כפית תמצית וניל

כף קליפת לימון או תפוז מגורדת

3 כוסות קמח (420 גרם)

כפית אבקת אפיה

 

איך מכינים

  1. שמים את החמאה, הסוכר, החלב, הוניל וקליפת ההדרים בקערת המיקסר. בעזרת וו הגיטרה מקציפים את התערובת כחמש דקות עד שהיא אורירית וקרמית. מידי פעם צריך לעצור את פעולת המכשיר, לאסוף עם לקקן את התערובת מדפנות הקערה ולהמשיך בתהליך.
  2. בזמן הזה מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה. וכן, חשוב לנפות את הקמח, למקסימום אווריריות של העוגיה.
  3. מערבבים את הקמח אל קרם החמאה, אבל ידנית. כמה שפחות מתעסקים עם הבצק, לא לשים אותו אלא רק מערבבים ואוספים אותו יחד לתערובת אחידה וזהו. אם התערובת טיפה יבשה, הוסיפו עוד כף או שתיים חלב.
  4. את הבצק מניחים בתבנית ומשטחים בעזרת הידיים על פני כל התבנית בגובה אחיד. זה יוצא משהו כמו שני ס"מ גובה פלוס-מינוס.
  5. בעניין התבנית: אפשר עגולה, אפשר מלבנית-מרובעת. עניין של טעם. בעגולה חותכים למשולשים צרים, כמו עוגה. במלבנית לאצבעות של כ-2 ס"מ רוחב ו-8-10 ס"מ אורך. כן, חותכים לפני האפייה.
  6. מפזרים על פני הבצק שכבה דקה של סוכר.
  7. דוקרים בעדינות את פני הבצק כולו במזלג עד התחתית. זה לא רק קישוט אלא מעין "ארובות" קטנות לשחרור האדים הזמן האפייה. אפשר לצבוט בשולי הבצק דוגמא מסולסלת. בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים חריצים עמוקים בגודל העוגיות הרצוי (אני מודה: אני עושה את זה עם סרגל, ותצחקו כמה שאתם רוצים).
  8. שמים את התבנית על רשת במרכז התנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשהו כמו 35 דקות. העוגה צריכה שיזוף קל ולא יותר.
  9. מקררים לגמרי. עוברים על החתכים לעומקם פעם שניה, וזהו. הפלא מוכן.
  10. מפה ואילך זו אחריותכם בלבד. רק אומר.

 

תוספות לשורט ברד הקלאסי

אפשר לערבב עם הקמח גם:

  1. כף גרגירי שומר (אני מת על זה).
  2. 100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק.
  3. שליש כוס צימוקים קצוצים מושרים בברנדי חצי שעה לפחות.
  4. חצי כוס אגוזי "ברס" (אגוזי לוז קצוצים ומסוכרים, קונים בחנויות למוצרי אפיה).

 

אפשר לצפות את העוגיות כשהן עדיין בתבנית בקרם חמאת בוטנים, מה שהופך אותן לעשירות ונפלאות במיוחד:

קרם חמאת בוטנים

מצרכים

75 גרם חמאה רכה

כוס חמאת בוטנים חלקה

כוס סוכר

שליש כוס שמנת מתוקה

 

איך מכינים

שמים בקערת המיקסר את החמאה הרכה, חמאת הבוטנים, הסוכר והוניל. מקציפים עם המקצף כשלוש דקות. מוסיפים את השמנת וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות.

מורחים את הקרם על השורט ברד בשכבה אחידה.

 

שורט ברד חמאת בוטנים

מצרכים

300 גרם חמאה מלוחה

חצי כוס חמאת בוטנים חלקה

חצי כוס סוכר לבן

כפית תמצית וניל

כפית אבקת אפיה

חצי כוס סוכר חום

2\1 3 כוסות קמח מנופה

 

איך מכינים

  1. שמים את החמאה, חמאת הבוטנים, הסוכר והוניל בקערת המיקסר. בעזרת וו הגיטרה מקציפים את התערובת כחמש דקות עד שהיא אוורירית וקרמית. מידי פעם צריך לעצור את פעולת המכשיר, לאסוף עם לקקן את התערובת מדפנות הקערה ולהמשיך בתהליך.
  2. בזמן הזה מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
  3. מערבבים את הקמח אל קרם החמאה, אבל ידנית. כמה שפחות מתעסקים עם הבצק, לא לשים אותו אלא רק מערבבים ואוספים אותו יחד לתערובת אחידה וזהו.
  4. משטחים בתבנית ומכינים כמו בתכון הראשון.
  5. אפשר להוסיף לתערובת 100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק.

 

שורט ברד לימון ורוזמרין

מצרכים

300 גרם חמאה מלוחה

כוס סוכר

קליפה מגורדת מלימון גדול

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק

כפית תמצית וניל

3 וחצי כוסות קמח מנופה

כפית אבקת אפיה

 

איך מכינים

  1. שמים את החמאה, הסוכר, הוניל ומיץ וקליפת הלימון בקערת המיקסר. בעזרת וו הגיטרה מקציפים את התערובת כחמש דקות עד שהיא אוורירית וקרמית. מידי פעם צריך לעצור את פעולת המכשיר, לאסוף עם לקקן את התערובת מדפנות הקערה ולהמשיך בתהליך.
  2. בזמן הזה מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והרוזמרין הקצוץ.
  3. מערבבים את הקמח אל קרם החמאה, אבל ידנית. כמה שפחות מתעסקים עם הבצק, לא לשים אותו אלא רק מערבבים ואוספים אותו יחד לתערובת אחידה וזהו.
  4. את הבצק מניחים בתבנית ומשטחים בעזרת הידיים על פני כל התבנית בגובה אחיד. זה יוצא משהו כמו שני ס"מ גובה פלוס-מינוס.
  5. ממשיכים בדיוק כמו במתכון הראשון.

 

אפשר לצפות את השורט ברד בזיגוג לימון

  1. מערבבים כוס וחצי אבקת סוכר עם רבע כוס מיץ לימון לתערובת אחידה.
  2. יוצקים את התערובת על השורט ברד האפוי כשהוא קר. מקפידים על מריחה אחידה ומניחים לזה להתקשות מעט.

 

ואם בעוגיות חמאה נהדרות עסקינן, נסו גם את אלה:

עוגיות חמאה במילוי ריבת תותים

הצטרפו לשיחה

  1. באיזו גודל תבנית להשתמש?

    1. אהרוני Author says:

      היי מירי, הכי טוב 24 ס"מ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close