שבלולי פילו במילוי בשר וחצילים

בשר וחצילים הם שילוב נהדר, ובמיוחד כשיוצרים מהם מילוי עסיסי, רך ובשרני לשבלולי פילו שמנמנים וטעימים. ויש פה גם גרסה נוספת למילוי אחר, טעים לא פחות, של בשר, בצל ומנגולד.

 

מצרכים

1 חבילה בצק פילו קפוא

שמן זית למריחה

¾ כוס פירורי לחם

2 כפות עלי טימין

 

למילוי

⅓ כוס שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

3 שיני שם קצוצות דק

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק

750 גרם בשר כבש טחון

2 חצילים טריים ומוצקים

מיץ מלימון אחד

מלח, פלפל שחור טחון טרי

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

20 עלי בזיליקום קרועים

 

איך מכינים

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מורחים מעט שמן זית על התחתית והשוליים של תבנית אפייה ומפזרים פירורי לחם.
  3. קולים את החצילים על להבת הכיריים או בתנור חם מאד עד שהם משחירים לגמרי ומתרככים מאד. מורידים מהאש ומקררים מעט. מרוקנים את בשר החציל מהקליפה לתוך קערה. זולפים על החצילים את מיץ הלימון כדי שלא ישחירו וקוצצים אותם קיצוץ גס.
  4. מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מטגנים בו כשלוש דקות את הבצל, השום והפלפל הירוק החריף.
  5. מוסיפים פנימה את הבשר הטחון והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משחים. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה, הבזיליקום והחצילים הקצוצים. מקררים לגמרי.
  6. מערבבים בקערה את פירורי הלחם עם עלי הטימין.
  7. פורשים יריעת בצק פילו על משטח העבודה ומורחים אותה בשכבה דקה של שמן זית. מפזרים על היריעה מתערובת פירורי הלחם והטימין.
  8. שמים תלולית גבוהה של מילוי, מגלגלים לגליל רפוי מעט, ואז מסובבים וכורכים את הגליל סביב עצמו, כמו שבלול. כך עושים עם כל הכמות. מניחים את השבלולים בצפיפות, אלה ליד אלה, בתבנית המרוחה בשמן זית ופירורי לחם. מורחים את שבלולי הבצק שוב במעט שמן זית ומפזרים עליהם מעט מתערובת פירורי הלחם.
  9. אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות.

 

גרסה נוספת

שבלול פילו עם בשר, בצל ומנגולד

מצרכים

1 חבילה של בצק פילו קפוא

שמן זית למריחה

¾ כוס פירורי לחם

 

למילוי

¼ כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 חבילה עלי מנגולד טריים

750 גרם בשר כבש או בקר, טחון

½ כוס צנוברים

½ כפית אגוז מוסקט

מלח, פלפל שחור טחון טרי

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

 

איך מכינים

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מפרידים בין עלי המנגולד והגבעולים. את הגבעולים קוצצים דק ואת העלים קוצצים גס.
  3. מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, השום וגבעולי המנגולד. מטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות.
  4. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים מעט. מוסיפים את עלי המנגולד, הצנוברים והתבלינים, מערבבים ומבשלים יחד עוד שתיים-שלוש דקות. מקררים היטב.
  5. פורשים יריעת בצק על משטח העבודה. מורחים אותו בעזרת מברשת במעט שמן זית ומפזרים עליו מעט פירורי לחם. שמים לאורך הבצק תלולית גבוהה מהמילוי ומגלגלים לגליל. כך עושים עם כל הכמות.
  6. לוקחים תבנית קפיצית מספר 26 ומורחים אותה בשמן זית. מניחים גליל בצק ממולא סביב הדפנות של התבנית. בקצה הגליל שבתבנית מניחים גליל בצק ממולא נוסף וממשיכים לפתל אותו סביב התבנית. ממשיכים כך עם כל גלילי הבצק עד שהם מפותלים בספירלה כמו נחש, מהחלק החיצוני של התבנית עד למרכז,עד שמקבל מעין 'שבלול'.
  7. מורחים את שבלול הבצק במעט שמן זית, מפזרים מעל מעט פירורי לחם ואופים בתנור שחומם מראש כ-30-40 דקות עד שהמאפה שחום ונאה.

 

הצטרפו לשיחה

  1. תודה!!!
    אחת המנות הטעימות שהכנתי 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close