רביולי שוקולד מטוגן

בסרדיניה, אחת הגרסאות הפופולריות לרביולי היא דווקא כשהוא מטוגן בשמן עמוק. כך מתקבל רביולי קראנצ'י למכביר, עם מילוי עסיסי ונימוח. ובכן, היום אנחנו סרדיניאים. מגוון מתכוני רביולי מטוגן לפנינו, כשגולת הכותרת היא כמובן זה המומלא שוקולד. גם את הבצק נכין יחד מאפס, וזה יצא נהדר.

כמה נחמד שמדי פעם אנחנו מרשים לעצמנו. מחר נאכל יותר בריא.

 

בצק פסטה

מצרכים

500 גר' קמח פסטה או רגיל

1 כף שמן זית

1 כפית שטוחה מלח

5 ביצים שלמות

 

איך מכינים

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים יחד עד שהם מתערבבים לכלל תערובת אחידה. שימו לב: הבצק צריך לצאת די קשה אך נוח לעיבוד. אם הבצק יוצא יבש מידי הוסיפו מעט, אבל ממש מעט מים. אם הוא רטוב מידי, הוסיפו מעט קמח.
  2. מוציאים אותו מהמכשיר וממשיכים ללוש עוד כדקה. מגלגלים אותו למעין כיכר מוארכת וחותכים את הכיכר עם סכין גדולה לחמש-שש פרוסות עבות. עוטפים כל פרוסת בצק כזאת בניילון נצמד ומקררים כשעה.

רידוד הבצק

  1. זה לא שאי אפשר לרדד את הבצק ביד. אפשר. ככה עשו אלפי שנים, לפני ההמצאה הגאונית של מכונת פסטה. פשוט מקמחים קלות משטח עבודה נקי ועם מערוך מרדדים לאט וביסודיות את הבצק לעיגול דק.
  2. את היריעה קורצים וחותכים לעיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ וממלאים.
  3. למי שיש מכשיר לרידוד פסטה מוזמן כמובן לרדד את הבצק במכשיר לא הכי דק שאפשר, אלא שלב אחד לפני במכשיר. את עיגולי הבצק שומרים מכוסים בניילון נצמד עד לזמן המילוי, אחרת הם מתייבשים.
  4. ואפשר במקום להכין בצק, לגשת לאחת מחנויות המתמחות במוצרי מזון מהמזרח הרחוק ולקנות עיגולי בצק קפואים לגיוזה. מפשירים את עיגולי הבצק הדקיקים באריזת הוואקום שלהם במקרר למשך הלילה.
  5. מפרידים בזהירות את עיגולי הבצק, וממלאים על פי המתכון.

 

איך ממלאים?

  1. פורשים 8 עיגולי בצק בכל פעם על משטח העבודה.
  2. שמים במרכז כל איחד מהם כף מילוי. המילוי תמיד צריך להיות קר לגמרי.
  3. מרטיבים את שולי עיגול הבצק עם אצבע רטובה.
  4. מניחים עליו עוד עיגול בצק, מהדקים ומדביקים את שולי הבצק אלה לאלה היטב. אחרי ההידוק הידני אפשר לעבור על השוליים עם מזלג להידוק יתר ויצירת מעין דוגמא של שולי הבצק.

 

איך מטגנים?

מלאו סיר נמוך בשמן ניטרלי בגובה של כחמישה סנטימטר והביאו לרתיחה. השמן צריך להיות חם מספיק אך לא מידי. שומרים עיגול בצק אחד ובודקים. כשהשמן חם, טובלים קצה עיגול בצק בשמן. בועות קטנות ועדינות צריכות להופיע כבר על ההתחלה סביב הבצק. הן מסמנות שהשמן חם דיו.

מטגנים על צד אחד כשתי דקות והופכים על הצד השני לעוד כדקה או שתיים. מוצאים עם כף מחוררת ומנערים יפה וגם מניחים על מגש עם נייר סופג בשתי שכבות.

ברור שמגישים חם, אך לא מידי.

טוב, נו. אם אתם לוחצים, במקום לטגן אפשר גם להניח אותם על תבנית התנור המרופדת בנייר אפיה, למרוח עליהם שמן זית או חמאה מומסת, תלוי בסוג, ולאפות בתנור שחומם לחום של 180 מעלות לכ-12 דקות עד שהם מזהיבים-משחימים מעט.

 

ועכשיו למילויים:

רביולי במיולי נוטלה (בצילום)

  1. ממלאים את עיגולי הבצק, כפי שמתואר למעלה, בכף נוטלה.
  2. סוגרים, מהדקים ומטגנים כמתואר למעלה.

 

להגשה:

  1. מערבבים כוס סוכר כף קינמון.
  2. טובלים את הרביולי החמימים בתערובת ומגישים.

 

מילוי גבינה וצימוקים

מצרכים

400 גרם גבינת ריקוטה

חצי כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

2 כפות אבקת סוכר

כף קליפת לימון מגורדת.

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. ממלאים ומטגנים כמתואר למעלה.
  3. לפני ההגשה זולפים על הכיסונים מעט דבש.

 

ואפשר גם מלוחים:

מילוי פטריות, בצל וגבינה

מצרכים

סלסלת פטריות פורטבלו קטנות, טריות ומוצקות

4 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 כף עלי תימין

מלח, פלפל גרוס

שליש כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

שליש כוס פטרוזיליה קצוצה דק

 

איך מכינים

  1. ממלאים ומטגנים כמתואר למעלה.
  2. לפני ההגשה מפזרים מעל הכיסונים המטוגנים מעט גבינת פרמזן מגורדת דק.

 

מילוי רוקט וגבינת ריקוטה

מצרכים

250 גרם גבינת ריקוטה טרייה

רבע כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

1 כוס דחוסה עלי רוקט טריים, קצוצים דק

כף שמן זית

מלח, פלפל גרוס.

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. ממלאים ומטגנים כמתואר למעלה.
  3. לפני ההגשה מפזרים מעל הכיסונים המטוגנים מעט גבינת פרמזן מגורדת דק.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את הרביולי הנפלא הזה:

רביולי ארטישוק וגבינות ברוטב חמאה ומרווה

הצטרפו לשיחה

  1. היי ישארל, לא יכולתי להתעלם מהימצאות ביצים בבצק, כשניסיתי להכין רביולי מווגנים עם ביצים נשארה האלסטיות שלהם בכל פעם ודוקא כשניסיתי בצק ללא ביצים זה עבד טוב יותר והיה קריספי יותר. מה דעתך?

    1. אהרוני Author says:

      היי מעיין,
      אני יותר אוהב את הבצק עם ביצים כי הוא עשיר יותר. אבל אם רוצים אפשר גם בלי ביצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close