קישואים ואספרגוס בחמאת מיסו

בואו נדבר רגע דווקא על מוסיקה. מה אתם שומעים כשאתם מבשלים? מבחינתי הקריטריון הוא אחד ויחיד: שירים שאפשר לשיר אותם תוך כדי הבישול. אם אפשר בצעקות אפילו יותר טוב. את בישולי ארוחת השישי אני הכי אוהב, בין השאר מהסיבה הזו בדיוק. תמיד מישהו בא לעזור והפעם הייתה זו רחל בתי. הכנתי את המנה הנהדרת הזו, מעין סלט חם, והיא שמה לנו מוסיקה שיכולנו לצרוח בקולי קולות.

סורו לעמוד האינסטגרם שלי, שם תראו איך הכנתי את הסלט שלי, ותשמעו איזה שיר שמענו תוך כדי.

 

מצרכים

צרור אספרגוס עבה קלוף

8 בייבי קישואים

30 גרם חמאה

רבע כוס מיץ לימון

כף מיסו כהה

מלח, פלפל גרוס

 

קישואים ואספרגוס בחמאת מיסו
קישואים ואספרגוס בחמאת מיסו
צילום: רחל אהרוני

איך מכינים

  1. חותכים את האספרגוס לשלושה חלקים. את החלק התחתון הרחב, חוצים לאורך לשניים. מבשלים במי מלח רותחים 3 דקות ומסננים.
  2. את הקישואים חוצים לאורך ולרוחב. ממליחים ומפלפלים את פני הקישואים.
  3. מחממים את החמאה במחבת. כשהיא מבעבעת מניחים את הקישואים עם הצד החתוך כלי מטה לשלוש דקות עד שפני הקישואים שחומים.
  4. יוצקים למחבת כ-2 כפות מיץ לימון ומערבבים.
  5. מערבבים את שאר מיץ הלימון עם המיסו.
  6. מוסיפים את האספרגוס ומערבבים. מוסיפים את תערובת המיסו-לימון, מערבבים עוד דקה ומגישים.

 

ואם בירקות צלויים בחמאת מיסו נהדרת עסקינן, נסו גם את זה:

קולורבי צלוי בחמאת מיסו: מנה שהיא פלא

 

הצטרפו לשיחה

  1. דינה גן עדן סרבי says:

    נראה נהדר.
    אחרי שהתגברתי על החרדה מבצק שמרים ומדגים, נותר לי להתמודד עם המורא מאספרגוס…

    1. אהרוני Author says:

      מי שמאמין לא מפחד. תראי בסרטון באינסטגרם שלי כמה זה קל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close