תראו, זו לא אשמתי שבחוץ חום איימים מעיק. ולמי יש כוח לבשל בקיץ ובחום הזה, למי?
ובכן, לי יש! קיץ, חורף, סתיו, אביב. כל עונה והבישולים שלה, ושום חום יולי-אוגוסט לא יקחו ממני את ההנאה שבבישול. זה רק אומר שאנחנו עדיין תחת הקטגוריה של "מאכלי קיץ קלילים ורעננים". אלה הם בדיוק סוג המאכלים, רובם לפחות, שאני מכין בארוחות הביתיות בעונה זו של השנה.
זה אומר שהן קלות להכנה, יחסית לפחות, וזה אומר שהן אכן מנות קיציות על כל המשתמע מזה.
ואני אומר, למה להכביר מילים. גם ככה חם, אז הרי לכם מלוא הסל צרור מתכונים להנאתכם. מתכונים מכל הסוגים ומכל המינים, כולם קיציים למהדרין.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
קוביות סלמון בזיגוג אסייתי (בצילום)
מצרכים
600 גרם פילה סלמון ללא עור ואידרות
2 כפות רוטב סויה
5 כפות יין אורז או סאקה
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד דק
מעט מלח, פלפל גרוס
כוס קורנפלור
לרוטב הזיגוג
שליש כוס רוטב סויה
רבע כוס סוכר חום
1 צ'ילי אדום קצוץ דק
2 כפות חומץ לבן יין
כף רכז עגבניות
3 שיני שום קצוצות דק
כף גינג'ר קצוץ דק
3 כפות שומשום קלוי
איך מכינים
- חותכים את פילה הסלמון לקוביות של כ-2 ס"מ. שמים בקערה עם הסויה, יין האורז, הג'ינג'ר, המלח והפלפל ומשרים כשעה.
- שמים את הקורנפלור בקערה. מעבירים את קוביות הסלמון עם כל הנוזלים לקערת הקורנפלור ומערבבים ככה שכל הקוביות תהיינה מצופות בקורנפלור.
- מטגנים בשמן עמוק עד שהציפוי זהוב מעט. מעבירים לקערה.
- שמים בסיר קטן את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב סמיך-סירופי.
- יוצקים את הרוטב הסמיך על קוביות הסלמון ומערבבים. מפזרים מעל את השומשום הקלוי והצ'ילי הפרוס.
- חופן עלי כוסברה ליד, יתקבל בברכה.
חזה עוף עם חרדל, דבש ולימון
מצרכים
2 חזות עוף שלמים
8 עלי מרווה שלמים
רבע כוס שמן זית
2 כפות דבש או מייפל
רבע כוס מיץ לימון
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
מלח, פלפל גרוס
2 בצלים ירוקים קצוצים
איך מכינים
- חוצים את חזות העוף לרוחבם. ממליחים ומפלפלים את כל ארבע הפרוסות שהתקבלו.
- מערבבים את כל שאר החומרים למעט המרווה והבצל הירוק.
- לוקחים תבנית חסינת חום בגודל שתכיל יפה את ארבע פרוסות החזה. יוצקים רבע מהרוטב לתחתית התבנית, מניחים את חזות העוף בתבנית ויוצקים עליהם את שאר הרוטב. מדביקים על כל פרוסה 2 עלי מרווה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכ-15 דקות.
- מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.
תבשיל מנגולד, בצל ולבנה
מצרכים
2 צרורות מנגולד טרי
1 בצל קצוץ
3 שיני שום פרוסות
רבע כוס שמן זית
2 כפיות גרגירי כמון שלמים
רבע כוס מיץ לימון
250 גרם לבנה
4 כפות צנוברים קלויים
איך מכינים
- שוטפים ומנקים היטב את המנגולד. מפרידים את העלים מהגבעולים. את הגבעולים פורסים לפרוסות של כחצי ס"מ. את העלים חותכים לרצועות רוחב רחבות של כ-5 ס"מ.
- שמים את השמן, השום והכמון בסיר רחב ושטוח. מחממים כחמש דקות. מוסיפים את הבצל והגבעולים הפרוסים ומטגנים עוד שלוש דקות. מוסיפים את העלים. מערבבים, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כחמש דקות על להבה בינונית.
- מוסיפי כוס מים ומבשלים יחד עשר דקות נוספות.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד חמש דקות. מקררים מעט.
- מורחים על צלחת את הלבנה ומעליה את התבשיל. מטפטפים סביב שמן זית ומפזרים את הצנוברים הקלויים מעל.
פרוסות דג נא עם צנוניות ורימונים
מצרכים
400 גרם פילה דג ים טרי, ללא עור ואידרות
4-5 צנוניות שטופות היטב, פרוסות דק מאד
חופן גרגירי רימון
פלפל צ'ילי פרוס
4-5 כפות שמן זית עדין
2 כפות מיץ לימון
5 כפות מיץ רימונים
2 כפיות סירופ מייפל
3 כפות עירית קצוצה
מלח גס, פלפל שחור גרוס
איך מכינים
- מורחים צלחת שטוחה וגדולה במעט שמן זית.
- לאחר מכן פורסים את פילה הדג לפרוסות של כ-3 מילימטר ומניחים על הצלחת בצורה נאה כשהן משולבות באופן כזה או אחר עם פרוסות הצנוניות. מפזרים מעל את הצ'ילי.
- מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון והרימון וסירופ המייפל. מטפטפים מעל הכל סביב סביב.
- מפזרים מעל מלח גס, פלפל גרוס ועירית קצוצה.
סלט שומר וקולורבי
מצרכים
3 פקעות שומר מנוקות
2 קולורבי
חצי בצל סגול
רבע כוס שמן זית
רבע כוס מיץ לימון
חופן עלי נענע
מלח גס
פלפל שחור גרוס
איך מכינים
- חותכים את השומר לאורכו לרבעים ואחר כך פורסים דק לרוחב. שמים בקערה.
- חותכים את הקולורבי לרוחבו לפרוסות של כחצי ס"מ. את הפרוסות חותכים לרצועות דקות.
- חותכים את הבצל לשני רבעים ופורסים דק ככל האפשר.
- יוצקים לקערה עם הסלט את שמן הזית, מיץ הלימון, עלי הנענע והפלפל ומערבבים. מפזרים מעל מלח גס ומגישים.
ואם במתכוני קיץ קלילים עסקינן, נסו גם את זה:
שלום ותודה רבה על האתר הנהדר 🙂
האם המתכון של חזה העוף מתאים להכנה גם במחבת?
היי מיכל, מתאים בהחלט. פשוט לצלות אותם עם הרוטב במחבת