פריטטה דלעת וגבינה

האיטלקים קוראים לה בשם העסיסי "פריטטה", הספרדים מכנים אותה "טורטייה". אני יכול להישבע שמדובר בחביתה. אמנם חביתה משוכללת לגמרי, ונהדרת מאוד, אבל חביתה.

מה שבאמת מבדיל בין סתם חביתה לפריטטה הוא קיומו של מרכיב משמעותי – ירק בדרך כלל – שנותן לה את ה"גוף". לפעמים מוסיפים גם גבינה מגורדת, מה שהופך את החביתה הצנועה שלנו למאכל של ממש שעומד בפני עצמו.

את הביצים לא כדאי לטרוף יותר מידי. טריפה קלה תספיק לנו, רק כדי שהחלבון והחלמון יתערבבו לתערובת אחידה ואוורירית. אני גם לא הופך את הפריטטה במחבת על צידה השני. במקום זה, אחרי שהצד התחתון שחום יפה, אני מכניס את המחבת עם הפריטטה אל מתחת לגריל הביתי לשתי דקות. כך גם צידה העליון משחים והפריטטה נמצאת במצב האידיאלי שלה: כל המעטפת שחומה ופריכה, והחלק הפנימי רך ואוורירי יותר.

לא פחות מארבע פריטטות לפנינו, חברים. מדובר בגרסה משודרגת ונהדרת במיוחד של "סתם" ארוחת-ערב-של-אמצע-השבוע.

אז קדימה, בואו נפרטט.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

פריטטה עם דלעת וגבינה כחולה (בצילום)

מצרכים

300 גרם של דלורית או דלעת, חתוכה לקוביות של כסנטימטר וחצי

2 כפות שמן זית

6 עלי מרווה

30 גרם חמאה

6 ביצים טרופות

רבע כוס חלב

100 גרם גבינה כחולה מפוררת

מלח, פלפל שחור גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את הדלורית עם שמן הזית, מלח ופלפל. שמים בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכעשרים דקות עד שהדלורית רכה ומעט שחומה.
  2. שמים חמאה ומרווה במחבת גדולה. כשהחמאה מבעבעת מוסיפים את קוביות הדלורית ומערבבים דקה.
  3. טורפים את הביצים עם החלב, מלח ופלפל ויוצקים למחבת עם הדלורית. מפזרים את הגבינה המפוררת.
  4. מטגנים כחמש דקות עד שהחלק התחתון שחום דיו.
  5. מכניסים את המחבת לתנור שמכוון למצב גריל עליון לכמה דקות עד שהחלק העליון שחום יפה.

 

פריטטה תרד ועשבים

מצרכים

30 גרם חמאה

1 בצל חתוך לרבעים פרוס דק

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ

צרור תרד חלוט, קצוץ וסחוט היטב (חשוב)

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

6 ביצים טרופות

4 כפות שמנת מתוקה

מלח, פלפל גרוס

100 גרם גבינת פטה מפוררת

 

איך מכינים

  1. טורפים את הביצים, השמנת, המלח והפלפל.
  2. שמים את החמאה במחבת גדולה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הבצל ומטגנים דקה. מוסיפים את התרד ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הפטרוזיליה ונענע לעירבוב אחרון.
  3. יוצקים פנימה את הביצים ומוסיפים את הגבינה המפוררת.
  4. מטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון שחום יפה.
  5. מכניסים את המחבת לתנור שמכוון למצב גריל עליון לכמה דקות עד שהחלק העליון שחום יפה.

 

פריטטה עם פלפלים קלויים

מצרכים

4 כפות שמן זית

כף תימין

3 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לארבעה חלקים לאורך

חצי פלפל אדום חריף קצוץ

6 ביצים

רבע כוס חלב

מלח, פלפל שחור גרוס

חצי כוס גבינת קשקבל מגורדת

 

איך מכינים

  1. טורפים את הביצים עם החלב, מלח, פלפל וחצי מכמות הגבינה.
  2. שמים במחבת גדולה את השמן והתימין. כשהוא חם מוסיפים את תערובת הביצים ומניחים עליה מיד את הפלפלים הקלויים בשכבה אחת פחות או יותר, שתכסה את כל שטח המחבת.
  3. מפזרים מעל את שאר הגבינה ומטגנים כחמש דקות עד שהחלק התחתון שחום יפה.
  4. מכניסים את המחבת לתנור שמכוון למצב גריל עליון לכמה דקות עד שהחלק העליון שחום יפה.

 

פריטטה עם ארטישוק כבוש בשמן זית

מצרכים

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

כף תימין

1 צנצנת ארטישוקים קטנים כבושים בשמן זית, מסוננים

6 ביצים

רבע כוס חלב

מלח, פלפל גרוס

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

 

איך מכינים

  1. טורפים את הביצים, החלב, מחצית מכמות הגבינה, המלח והפלפל לתערובת אחידה.
  2. שמים את השמן, התימין והשום במחבת גדולה. כשהוא חם מוסיפים את הארטישוקים ומטגנים כדקה-שתיים.
  3. יוצקים למחבת את תערובת הביצים ומטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון שחום יפה.
  4. מפזרים מעל את יתרת הגבינה ומכניסים את המחבת לתנור שמכוון למצב גריל עליון לכמה דקות עד שהחלק העליון שחום יפה.

ונסו גם את ארוחת הערב הקלילה והנהדרת הזו:

לחם ממולא מושלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close