בשבחיה של הפסטה באמת שאין צורך להפליג. אבל מה לגבי פסטה עם דלורית מתקתקה וגבינת חלומי עסיסית ועזת-טעמים? הרתיחו מים והצטרפו אליי.
מצרכים
1 חבילה של פסטה פפרדלה
לדלורית:
1 דלורית קטנה קלופה
1 בצל סגול קטן קלוף
5 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
כף שטוחה סוכר חום
מלח, פלפל גרוס
לגבינת החלומי:
3 כפות שמן זית
מעט פלפל גרוס
12 עלי מרווה טריים
עוד צריך:
4 כפות גרעיני דלעת קלויים
איך מכינים
- חותכים את הדלורית לקוביות של קצת יותר מסנטימטר.
- חותכים את הבצל לאורכו ל-12 פלחים.
- שמים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל והדלורית, ממליחים ומפלפלים. מטגנים כמה דקות עד שהם מתרככים דיים ומשחימים מעט.
- מוסיפים למחבת את הבלסמי והסוכר ומבשלים יחד כשתי דקות תוך עירבוב.
- בזמן הזה מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח עד שהיא עשויה. מסננים, מוסיפים אותה לסיר השטוח עם הדלורית ומערבבים.
- במחבת אחרת שמים 3 כפות שמן זית עם עלי המרווה, מחממים ומביאים לרתיחה. מטגנים את עלי המרווה עד שהם פריכים ומוציאים. מוסיפים למחבת החמה את קוביות הגבינה, מפלפלים מעט ומטגנים בחום גבוה כשלוש-ארבע דקות. מערבבים מדי פעם עד שקוביות הגבינה משחימות יפה.
- מוסיפים אותן לסיר, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים את עלי המרווה המטוגנים וגרעיני החמניה.