פסטה פפרדלה עם דלורית וגבינת חלומי צרובה

בשבחיה של הפסטה באמת שאין צורך להפליג. אבל מה לגבי פסטה עם דלורית מתקתקה וגבינת חלומי עסיסית ועזת-טעמים? הרתיחו מים והצטרפו אליי.

 

מצרכים

1 חבילה של פסטה פפרדלה

 

לדלורית:

1 דלורית קטנה קלופה

1 בצל סגול קטן קלוף

5 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

כף שטוחה סוכר חום

מלח, פלפל גרוס

 

לגבינת החלומי:

3 כפות שמן זית

מעט פלפל גרוס

12 עלי מרווה טריים

 

עוד צריך:

4 כפות גרעיני דלעת קלויים

 

איך מכינים

  1. חותכים את הדלורית לקוביות של קצת יותר מסנטימטר.
  2. חותכים את הבצל לאורכו ל-12 פלחים.
  3. שמים את השמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל והדלורית, ממליחים ומפלפלים. מטגנים כמה דקות עד שהם מתרככים דיים ומשחימים מעט.
  4. מוסיפים למחבת את הבלסמי והסוכר ומבשלים יחד כשתי דקות תוך עירבוב.
  5. בזמן הזה מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח עד שהיא עשויה. מסננים, מוסיפים אותה לסיר השטוח עם הדלורית ומערבבים.
  6. במחבת אחרת שמים 3 כפות שמן זית עם עלי המרווה, מחממים ומביאים לרתיחה. מטגנים את עלי המרווה עד שהם פריכים ומוציאים. מוסיפים למחבת החמה את קוביות הגבינה, מפלפלים מעט ומטגנים בחום גבוה כשלוש-ארבע דקות. מערבבים מדי פעם עד שקוביות הגבינה משחימות יפה.
  7. מוסיפים אותן לסיר, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים את עלי המרווה המטוגנים וגרעיני החמניה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close