פאי בצל מושלם ולא פחות

יש מתכונים שהם קלאסיקות מנצחות. פאי בצל שכזה, למשל, באמת שקשה לטעות איתו. ואיך מוודאים שהוא יוצא באמת מושלם? מקפידים לאפות קודם את הבצק, לא לפני שמורחים אותו בחלמון ביצה. כך מתקבל לנו בצק שנותר פריך גם לאחר ששופכים עליו את המלית, ולא נעשה רופס, חלילה. טעים.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

לבצק הפריך

4 כוסות קמח מנופה (560 גרם)

250 גרם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות קטנות (הכניסו אותה למקפיא ל-10-15 דקות)

מעט מלח

4\1- 3\1 כוס מי קרח

אם נשאר מעט בצק, הקפיאו אותו ושמרו לשימוש חוזר

 

למילוי

60 גרם חמאה

2 שיני שום קצוצות

כף עלי טימין

3 פטריות פורטבלו טריות

6 בצלים פרוסים דק

מלח, פלפל שחור טחון טרי

מעט אגוז מוסקט

מיכל שמנת מתוקה

2 ביצים+חלמון

4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

4 כפות פירורי לחם

 

איך מכינים

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  2. חוצים את הפטריות לשניים. פורסים כל מחצית לפרוסות בעובי כחצי ס"מ.
  3. מרדדים את הבצק לעיגול, מגלגלים סביב המערוך ומעבירים לכלי של קיש עם תחתית מתפרקת (קוטר 26 או 24 ס"מ). פורשים את הבצק בכלי, מהדקים אותו לתחתית ולדפנות, חותכים ומסירים שוליים מיותרים.
  4. דוקרים את פני הבצק במזלג ומורחים את חלקו הפנימי בחלמון בעזרת מברשת. אופים בתנור החם 15 דקות, עד שהבצק זהוב. מוציאים את הבצק האפוי למחצה מהתנור ומשאירים אותו דולק. בזכות האפייה והחלמון המילוי לא ירטיב את תחתית הבצק והיא תישאר יבשה ופריכה.
  5. בזמן שהבצק נאפה מכינים את המילוי:
  6. ממיסים את החמאה במחבת וכשהיא חמה מטגנים בה שום, טימין ופטריות כחצי דקה. מוסיפים את הבצל והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב כשלוש דקות.
  7. טורפים את הביצים והשמנת יחד בקערה.
  8. מעבירים את תערובת הבצל לתבנית הבצק, משטחים ויוצקים את תערובת השמנת-ביצים. מפזרים מעל את הגבינה ופירורי הלחם.
  9. מכניסים שוב לתנור וממשיכים לאפות עוד כשלושים דקות עד שפני המאפה שחומים.
  10. מגישים עם סלט ירוק.

ואם בפאי שהוא קלאסיקה מנצחת עסקינן, נסו גם את זה:

פאי תפוחים הולנדי כמו שתמרה הכינה לסיימון

הצטרפו לשיחה

  1. על איזו תוכנית לשים את התנור? טורבו או גוף עליון ותחתון?

    1. אהרוני Author says:

      היי מאיה, טורבו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close