אני מאוד אוהב שימוש בפלחי לימון במנות מהסוג הזה. הם מספקים לימוניות קיצית וים-תיכונית שכזו לעוף. למותר לציין שמדובר במנה מ-אוד קלה להכנה, כיאה לשבועות האחרונים של אוגוסט, הארור בחודשים.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
4 כרעיים חצויות
שליש כוס שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
1 בצל סגול חתול לשמונה פלחים
לימון אחד חתוך לאורכו לששה פלחים
2 כפות אורגנו טרי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי טימין
8 שיני שום קלופות
מלח, פלפל גרוס
איך מכינים
- ממליחים ומפלפלים את העוף.
- שמים בתבנית צלייה את העוף, הלימון, הבצל והשום.
- מערבבים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון ועשבי התיבול .
- יוצקים את התערובת לתבנית ומערבבים היטב.
- מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה.
- מסירים את נייר הכסף, משקים את העוף בנוזלי התבנית וממשיכים לצלות עוד כחצי שעה, עד שפני העוף שחומים.
ואם במתכוני עוף קלים עסקינן, נסו גם את זה:
זה הולך הרבה מאד ביוון, שאפו אהרוני
כשאתה אומר "המשך צלייה", מה הכוונה?
תנור עליון-תחתון? טורבו?
כמה מעלות?
היי סמדר, הכוונה לטורבו, ובאותו חום של 190 מעלות
מתאים גם לפרגיות?
היי הילה, מתאים
תענוג של מנה
תודה מייק, כיף לשמוע