אני מאוד אוהב שימוש בפלחי לימון במנות מהסוג הזה. הם מספקים לימוניות קיצית וים-תיכונית שכזו לעוף. למותר לציין שמדובר במנה מ-אוד קלה להכנה, כיאה לשבועות האחרונים של אוגוסט, הארור בחודשים.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
4 כרעיים חצויות
שליש כוס שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
1 בצל סגול חתול לשמונה פלחים
לימון אחד חתוך לאורכו לששה פלחים
2 כפות אורגנו טרי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי טימין
8 שיני שום קלופות
מלח, פלפל גרוס

צילום: רחל אהרוני
איך מכינים
- ממליחים ומפלפלים את העוף.
- שמים בתבנית צלייה את העוף, הלימון, הבצל והשום.
- מערבבים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון ועשבי התיבול .
- יוצקים את התערובת לתבנית ומערבבים היטב.
- מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה.
- מסירים את נייר הכסף, משקים את העוף בנוזלי התבנית וממשיכים לצלות עוד כחצי שעה, עד שפני העוף שחומים.
ואם במתכוני עוף קלים עסקינן, נסו גם את זה:
זה הולך הרבה מאד ביוון, שאפו אהרוני
כשאתה אומר "המשך צלייה", מה הכוונה?
תנור עליון-תחתון? טורבו?
כמה מעלות?
היי סמדר, הכוונה לטורבו, ובאותו חום של 190 מעלות
מתאים גם לפרגיות?
היי הילה, מתאים
תענוג של מנה
תודה מייק, כיף לשמוע
אפשר לעשות עם פילה עוף? או חזה פטם?