עוגת שוקולד עשירה במיוחד

יום העוגה שמח לכולם! לא באמת חשבתם שאני אקפח את אוהבי השוקולד, נכון?

מתכון עוגה נוסף ונהדר לפנינו, והפעם: עוגת שוקולד עשירה ומפנקת במיוחד…

אני אומר זאת לא פעם וזה נכון. בשנים האחרונות התאווה שלי לשוקולד פוחתת באופן ניכר. צריך מנה שוקולדית טובה במיוחד כדי לפתות אותי ולגרום לי להנות ממנה על אמת. העוגה הזו לגמרי עונה על הקטגוריה הזו. היא כה עשירה, כה עסיסית וכה מפנקת. תענוג גדול.

ושיהיה ברור. העוגה הזו, כשמה כן היא: עשירה במיוחד. דהיינו, שוקולדית מאוד ונימוחה-נימוחה.

 

מצרכים

8 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

400 גרם שוקולד מריר משובח (60-70 אחוז), שבור לקוביות

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות

4 כפות אבקת קקאו

4 כפות קמח

 

איך מכינים

  1. מחממים תנור לחום בינוני (170 צ.). משמנים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
  2. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים על מהירות בינונית, כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, תוך כדי עבודת המכשיר לקצף אוורירי אך לא נוקשה מידי.
  3. שמים את השוקולד השבור, הוניל וקוביות החמאה בקערה גדולה. שמים את הקערה מעל סיר עם מעט מים רותחים, כך שהמים לא יגעו בקערה. ממיסים תוך ערבוב עד שמתקבלת תערובת חלקה. מורידים מהאדים ומצננים כ-5 דקות. אפשר לעשות זאת גם במיקרוגל.
  4. טורפים פנימה בהדרגה את החלמונים, אחד אחרי השני, עד שהם נבלעים בתערובת. טורפים פנימה תחילה את יתרת הסוכר, ולבסוף את הקקאו והקמח.
  5. מערבבים פנימה בעדינות את קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים 40-50 דקות. העוגה צריכה להיות לחה ונימוחה, וחלילה לא יבשה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את הרולדה היפה והטעימה הזו:

רולדה שוקולד ואספרסו, ולא בגלל הנוסטלגיה

 

 

הצטרפו לשיחה

  1. אין אבקת אפייה?

    1. אהרוני Author says:

      היי האופה,
      אין אבקת אפייה.

      1. הכנתי האם ניתן לצפות בגנאש שוקולד או רק לפזר אבקת סוכר?

        1. אהרוני Author says:

          היי חני, אפשר

  2. היי במקום קמח אפשר לשים קורנפלור, או קמח ללא גלוטן?

    1. אהרוני Author says:

      היי ענבל,
      אפשר בהחלט.

  3. אחת העוגות הטובות שהכנתי. פשוט מעולה!!!!!!!!!!!!!!

  4. עוגה מדהימה וטעימה, כל פעם אני מקבלת עליה מחמאות רבות.
    עדיין, יש לי שאלה לגבי הקצפת החלבונים, רשום להקציף במשך 3 דקות…השאלה האם סך זמן ההקצפה הוא 3 דקות או רק לאחר 3 דקות להוסיף את מחצית הסוכר ולהמשיך להקציף עד תערובת אוורירית:)
    תודה!

    1. אהרוני Author says:

      היי שרון, שני שמח לשמוע שאת נהנית ממנה. האפשרות השנייה היא הנכונה – אחרי שלוש דקות להוסיף את הסוכר.

  5. הכנתי האם ניתן לצפות בגנאש שוקולד או רק לפזר אבקת סוכר?

    1. אהרוני Author says:

      היי חני, כן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close