עוגת מוס לימון ללא אפייה

העם אמר את דבר: בחרתם בעוגת לימון, והאמת, מה זה בצדק.

ובכן, המטבח האנגלי המסורתי איננו שופע בהברקות. אבל ה"למון קרד" (ואני מצטער, אבל למרות חיבתי לעברית לא מצאתי לו חלופה עברית סבירה. גבן לימון? קריש לימון? זוועה. אולי מעדן לימון?) הוא בהחלט אחת ההברקות האנגליות החביבות עליי.

מדובר במעין קרם-ממרח סמיך, צהוב למראה, שמורכב בעיקר מחלמונים, חמאה והמון לימון וקליפת לימון. מתקבל טעם לימוני מרוכז מאוד ומרקם קטיפתי ועדין. חובבי הלימון שבניכם יעופו על זה בלי שום היסוס.

החורף בפתח, הלימונים הולכים ומשתבחים, אבל האמת היא שאני ממליץ להשתמש בליים לקבלת טעם לימוני-מתקתק אידאלי.

נתחיל במתכון הבסיסי של הלמון קרד, ולאחריו יגיעו מתכונים רבים של כל מה שאפשר לעשות איתו. גולת הכותרת תהיה, כמובן, עוגת מוס הלימון המנצחת. וזו לא סתם עוגה, אלא עוגת שלוש שכבות, כל אחת יותר מענגת מהשנייה: שכבת פירורים קלאסית, שכבה שניה ועבה של מוס לימון אוורירי ונימוח להפליא, ולבסוף, כמובן שכבה דקה של הלמון קרד ידידנו הבריטי.

 

למון קרד

מצרכים

כוס סוכר

קליפה מגורדת משני לימונים או ליים

קצת יותר מחצי כוס מיץ ליים או לימון

6 חלמונים

120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

 

איך מכינים

שמים את הסוכר וקליפת הלימון במעבד מזון ומרסקים אותם ביחד כשתיים שלוש דקות. מתקבל סוכר לימוני נהדר (והוא טוב גם להמון דברים אחרים שדורשים מגע לימוני).

שמים את הסוכר הלימוני בסיר קטן יחד עם ששה חלמונים וטורפים במטרפה ידנית כמה דקות, עד שהתערובת תפוחה, בהירה וסמיכה מעט.

עוגת מוס לימון ללא אפייה
למון קרד
צלם: שי נייבורג

מוסיפים את מיץ הלימון וטורפים. מחממים על להבה בינונית נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת.

עוגת מוס לימון ללא אפייה
למון קרד
צלם: שי נייבורג

שימו לב: זה בשום אופן לא צריך להגיע לרתיחה כדי שלא נקבל "חביתה" מתוקה. זה צריך להתחמם תוך טריפה מתמדת כמה דקות עד שזה נעשה סמיך ומצפה כף בשכבה סמיכה.

עוגת מוס לימון ללא אפייה
למון קרד
צלם: שי נייבורג

מורידים מהאש וטורפים פנימה את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן נבלעות בתערובת והיא הומוגנית וחלקה לגמרי.

עוגת מוס לימון ללא אפייה
למון קרד
צלם: שי נייבורג
עוגת מוס לימון ללא אפייה
למון קרד
צלם: שי נייבורג

לנודניקים: אפשר להעביר את התערובת דרך מסננת.

שומרים במקרר בצנצנת אטומה.

 

עוגת מוס לימון ללא אפייה

 

מצרכים

לתחתית פירורית

200 גרם פתיבר מרוסקים דק מאוד

100 גרם חמאה מומסת

 

למוס

250 גרם גבינת מסקרפונה

250 גרם שמנת מתוקה 38 אחוז

400 גרם חלב מרוכז

שליש כוס מיץ לימון או ליים

2 כפות קליפת לימון או ליים

5 גרם אבקת ג'לטין

 

איך מכינים

מכינים את התחתית:

  1. מערבבים את הפירורים והחמאה לתערובת אחידה.
  2. מרפדים תחתית של תבנית קפיצית 22 סמ בתערובת, מהדקים היטב, מכסים ומכניסים למקפיא.

מכינים את שכבת מוס הלימון:

  1. מערבבים את הג'לטין עם 3 כפות מים בקערית קטנה. מכניסים למיקרו ל15 שניות ומערבבים.
  2. שמים את המסקרפונה, השמנת, מיץ וקליפת הלימון בקערת המיקסר ומקציפים לקצפת יציבה מאוד. מוסיפים את החלב המרוכז, מערבבים, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון. מכסים בניילון נצמד ומקררים כמה שעות עד שהמוס יציב.
  4. מורחים על המוס שכבה דקה של הלמון קרד.
  5. תענוג.

 

עוגת ריקוטה ולימון

מצרכים

250 גרם שקדים מולבנים

קליפה מגוררת משני לימונים או ליים

6 ביצים מופרדות

250 גרם סוכר

200 גרם חמאה רכה

½ כוס מיץ לימון

3 כפות קורנפלור

350 גרם גבינת ריקוטה

למון קרד

 

איך מכינים

  1. מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 צ.). מברישים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ. מרסקים  במעבד מזון את השקדים וקליפת הלימון דק ככל האפשר.
  2. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים על מהירות בינונית, כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה 1/3 כוס מהסוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
  3. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה ויתרת הסוכר כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מערבלים פנימה את השקדים. מוסיפים את החלמונים בהדרגה, אחד אחר השני, תוך כדי עבודת המכשיר, עד שהם נבלעים בתערובת.
  4. מערבלים פנימה תחילה את מיץ הלימון והקורנפלור ולבסוף את הגבינה. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקם לתבנית המשומנת ואופים כ-45 דקות.
  6. מצננים את העוגה ומורחים עליה שכבה של למון קרד.

 

עוגיות לימון עם למון קרד

מצרכים

140 גרם חמאה רכה

כוס וחצי סוכר

קליפה מגורדת מלימון או ליים

2 כפות מיץ לימון או ליים

ביצה אחת

מעט מלח

רבע כפית אבקת אפייה

כוס קמח

למון קרד

 

איך מכינים

  1. מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
  2. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון ומקציפים כמה דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון והביצה ומערבלים יחד.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים לתערובת אחידה.
  5. התערובת יוצאת רכה וקצת בוצית וזה בסדר גמור.
  6. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
  7. לוקחים כף מהבצק, מניחים על התבנית ומשטחים אך מעט עם כף. זה יתפזר לעיגול דק במהלך האפיה (עם כף גלידה זה עובד נהדר).
  8. אופים בחום של 170 מעלות כ-10-12 דקות עד שהן רק מתחילות להזהיב . הן די חיוורות.
  9.  מצננים לגמרי.
  10. מכינים סנדביץ משתי עוגיות עם למון קרד ביניהן.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את חיתוכיות הלימון המעולות האלה:

מאפה בצק פריך עם קרם לימון

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close