כרעיים צלויות עם עגבניות שרי צבעוניות

ובכן, עגבניות שרי, מה יש לומר. הן תמיד מצילות את המצב ולכן אני מחזיק באופן קבוע קופסה שלהן במקרר. תמיד, אבל תמיד אפשר בהחלטה של רגע להכין מהן דבר-מה נהדר, ואני לא מתכוון רק לסלטי עגבניות, שכבודם במקומו מונח, אלא למאכלים של ממש בהן עגבניות השרי המתוקות על שלל צבעיהן מכתיבות במידה רבה את אופייה של המנה. כי בשימוש נכון שלהן בתבשיל הן יכולות להיות בעלות טעם עוצמתי, עמוק ונהדר שאין שני לו. ולא צריך לטרוח הרבה כדי שזה יקרה. רק צריך לשדך אליהן באופן כזה או אחר שמן זית, שום, שפע של עשבי תיבול טריים, חומץ בלסמי יתקבל בברכה אף הוא, רצוי שפלפל צ'ילי אדום ימצא דרכו לקומבינציה הזו וכבר מתקבלת התחלה שמבטיחה.

וזה לפני שדיברנו על המראה שהן נותנות לתבשיל כולו כמו תכשיט נהדר של סולטן, משובץ אבני חן צבעוניות.

תראו אילו דברים נהדרים ומיוחדים אפשר להכין מחומר הגלם הפשוט והכה זמין שמצא כמעט בכל בית.

 

פאפא אל פומודורו

זה בעצם סוג של נזיד לחם טוסקני, סמיך וטעים שמבוסס על לחם ישן, שמן זית ועגבניות.

 

מצרכים

רבע כוס שמן זית

3 שיני שום קצוצות

6 עלי מרווה

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפיות אורגנו יבש

2 כוסות פסטה (Passata – עגבניות מרוסקות מסוננות)

כוס וחצי מים

חצי קילו עגבניות שרי צבעוניות חצויות לאורכן

חצי כיכר של לחם שאור לבן, יכול להיות ישן

מלח, פלפל גרוס

חופן עלי בזיליקום

גבינת פרמזן מגורדת דק

שמן זית לזילוף

 

איך מכינים

  1. שמים את העגבניות החצויות בתבנית קטנה עם 2 כפות שמן זית, מרווה, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה עד שהן חרוכות מעט.
  2. שמים בסיר את יתרת שמן הזית עם השום ומחממים מעט. מוסיפים את מיץ העגבניות והמים, האורגנו, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות.
  3. קורעים את הלחם ביד לפיסות של כ-2-3 ס"מ. מכניסים לסיר עם עלי הבזיליקום והעגבניות הצלויות, מערבבים ומבשלים יחד דקותיים.
  4. מפזרים מעל גבינת פרמזן, זולפים מעט שמן זית סביב.
  5. תענוג חורפי.

 

כרעיים של עוף עם עגבניות שרי צבעוניות (בצילום)

מצרכים

4 כרעיים של עוף טרי, חצויות

8 שיני שום שלמות, קלופות ומעוכות

1 בצל סגול חתוך לאורכן לשמונה פלחים

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ גס

750 גרם מיקס עגבניות שרי צבעוניות חצויות לאורכן

8 עלי מרווה

3 עלי דפנה

חופן עלי בזיליקום טריים

שליש כוס שמן זית

שליש כוס חומץ שרי או חומץ בלסמי טוב

כף סוכר חום

שליש כוס מים

מלח, פלפל שחור גרוס

 

איך מכינים

  1. שמים בתבנית צלייה את כל החומרים למעט העוף. מערבבים היטב.
  2. מכניסים את נתחי העוף אל התבנית כשצד העור כלפי מטה. יוצקים עליהם מתערובת העגבניות שבתבנית.
  3. מכסים בנייר כסף, מחוררים פה ושם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה.
  4. מוציאים מהתנור, מסירים וזורקים את נייר הכסף. הופכים בזהירות עם מלקחיים את נתחי העוף שיהיו עם צד העור כלפי מעלה הפעם ומחזירים לתנור לעוד כחצי שעה, עד שהעוף שחום יפה והעגבניות מעט חרוכות פה ושם.

 

פוקאצ'ה עם עגבניות שרי ומוצרלה

מצרכים

3 כוסות קמח שמרים

כף  סוכר

כפית וחצי מלח

4 כפות עלי רוזמרין קצוצים

3 כפות שמן זית

כ-3 כוסות מים פושרים

 

איך מכינים

  1. שמים את הקמח, הסוכר, הרוזמרין ושמן הזית בקערת המיקסר. מערבלים לאט ומוסיפים את המים בהדרגה מהירה, מערבבים ולשים כעשר דקות. הבצק צריך להיות רך מאד, יותר נוזלי מבצק לחם רגיל, יותר סמיך מבלילת פנקייק.
  2. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד דקה.
  3. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח כשעה.
  4. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה. יוצקים אל התבנית המרופדת את הבצק הרך.
  5. משטחים את הבצק בתבנית בעדינות בעזרת ידיים רטובות, בתנועות טפיפה עדינות, שימלא את התבנית לגמרי. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח עוד כחצי שעה.

בזמן הזה מכינים את תערובת העגבניות:

 

מצרכים

300 גרם עגבניות שרי צבעוניות חצויות לאורכן

2-3 שיני שום קצוצות

1 בצל סגול פרוס דק

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס

מעט שבבי צ'ילי חריפים

חופן עלי בזיליקום טריים

כדור גבינת מוצרלה

 

איך מכינים

  1. מערבבים את העגבניות החצויות עם השום, הבצל, שמן הזית, המלח, הפלפל ושבבי הצ'ילי.
  2. מפזרים על הבצק התפוח שבתבנית את העגבניות.
  3. אופים בחום של 190 מעלות כ-30-40 דקות עד שהפוקצ'ה זהובה יפה.
  4. מפזרים על הפוקצ'ה קרעים קטנים של מוצרלה ועלי בזיליקום טריים.

 

חזה עוף עם עגבניות שרי וטפנד זיתים

מצרכים

לעוף

חזה עוף שלם חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

שן שום קצוצה

2 כפות שמן זית

כף קליפת לימון מגורדת

כף עלי תימין

מלח, פלפל גרוס

 

עוד צריך

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

חצי בצל סגול קצוץ דק

כף עלי תימין

כף צלפים במלח, שטופים, סחוטים וקצוצים גס

300 גרם עגבניות שרי חצויות לאורכן

מלח, פלפל גרוס

2 כפות טפנד זיתים שחורים

חופן עלי בזיליקום טריים

 

איך מכינים

  1. מערבבים את קוביות העוף עם השום, שמן הזית, התימין, קליפת הלימון, המלח והפלפל.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה וכשהוא חם מוסיפים פנימה את קוביות העוף ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מזהיב מעט.
  3. מוסיפים למחבת שום, בצל, תימין וצלפים ומטגנים תוך עירבוב כדקה.
  4. מוסיפים את עגבניות, הטפנד, המלח והפלפל ומטגנים שתי דקות.
  5. מוסיפים רבע כוס מים, מערבבים ומבשלים יחד עוד דקה.
  6. מערבבים פנימה עלי בזיליקום ומגישים.

 

דג שלם צלוי עם עגבניות שרי ופסטו כוסברה

מצרכים

2 דגי בס טריים

חצי קילו עגבניות שרי צבעוניות, חצויות לאורכן

בצל סגול חתוך לאורכו לשמונה פלחים

3 שיני שום קלופות

חצי צרור כוסברה שטוף

חצי פלפל ירוק חריף

שליש כוס שמן זית

שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגורדת מלימון אחד

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. חורצים בצידי הדג חריצים עמוקים עד האידרה במרחק של כסנטימטר אחד מהשני.
  2. ממליחים ומפלפלים את הדגים היטב.
  3. מרסקים במעבד מזון את השום, הפלפל החריף והכוסברה לתערובת פירורית.
  4. מערבבים את התערובת עם שמן זית, מיץ וקליפת לימון, מלח ופלפל.
  5. מערבבים מחצית מהתערובת עם העגבניות החצויות ואת המחצית השנייה מורחים היטב על הדגים, כולל בחריצים שעליהם.
  6. שמים את הדגים והעגבניות בתבנית צליה וצולים בחום של 220 מעלות כ-15-20 דקות.

הצטרפו לשיחה

  1. עשיתי, יצא נהדר ! המתכון מצוין ומדויק,
    למעט חום התנור שצריך להיות חזק הרבה יותר.
    וזמן האפיה יותר ארוך.
    תודה !

    1. אהרוני Author says:

      כיף לשמוע! וכל תנור הוא אחר, טוב שפעלת לפי תנורך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close