₪אחד ממאכלי הרחוב הפופולריים בהודו הוא הסמוסה, מעין פירמידה מבצק עדין, מטוגנת להזהבה וממולאת בתערובת ריחנית ומתובלת של תפוחי אדמה ואפונה. אני מציע גם אופציה אפויה.
כ-12 יחידות
מצרכים
לבצק:
1/2 ק"ג קמח מנופה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
2 כפיות זרעי כמון
1 כף חמאה מומסת או שמן
1 כוס מים חמימים (לא רותחים)
למילוי:
3/4 כוס אפונה קפואה או גרגירי אפונה טריים
4 תפוחי אדמה אפויים בנייר אלומיניום, קלופים
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון עמוק (אם מטגנים)
איך מכינים
- הבצק: שמים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח, הכמון והחמאה (או השמן) בקערה. מערבבים רגע ומוסיפים את המים. מערבבים ולשים היטב לבצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעה.
- המילוי: אם משתמשים באפונה קפואה, יש להפשיר אותה לפני השימוש. גרגירי אפונה טריים יש לחלוט במים רותחים ומומלחים מעט 2 דקות, לסנן ולשטוף מיד במי ברז.
- מועכים את תפוחי האדמה האפויים במזלג לפירה גבשושי. מוסיפים את כל שאר מרכיבי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים.
הכנת הסמוסה: צובטים כדור בצק בקוטר כ-3 ס"מ.
מרדדים על משטח מקומח לעלה אובאלי דק שאורכו כ-20 ס"מ ורוחבו במרכזו כ-12 ס"מ:
חותכים את הבצק לשניים לרוחבו:
מרטיבים את שולי הבצק במעט מים ומקפלים בכף היד לצורת קונוס:
ממלאים את הבצק במילוי בעזרת כף:
סוגרים ומהדקים:
- ממשיכים כך עם כל כמות הבצק והמילוי.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, או מחממים את התנור ל-180 מעלות. מטגנים את הסמוסות בשמן החם עד שהן מזהיבות יפה, או אופים בתנור החם כחצי שעה.
בול המתכון שחיפשתי.
שתי שאלות:
1. האם כשאופים אותן אין צורך כלל למרוח שמן עליהן או משהו אחר?
2. האם ניתן להכין את הסמוסות הממולאות מראש ולהקפיא או לשמור במקרר כמה שעות לפני האפיה?
היי אביבית,
לא צריך למרוח את הסמוסה בשמן לפני האפייה, אבל אם מתחשק לך את יכולה, במעט שמן.
ואפשר להקפיא אותן או לקרר לכמה שעות ואז לאפות.
בהצלחה!
היי היי המתכון נראה טעים ממש .
אשמח לדעת האם באפיה הבצק יוצא רך או קראנצ'י/ פריך
תודה רבה
אביטל
היי אביטל,
הבצק יוצא פריך!