סלט פול ירוק עם טונה

מנה נהדרת, בריאה וקלה, כזו שתהנו להכין כשיתחשק לכם סלט קליל שהוא גם משביע ובעל טעמים מעניינים. הפול הטרי יוסיף לא רק לטעמו הנהדר של הסלט, אלא גם למרקמו.

מצרכים

3 כוסות פולי פול טריים

5 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

בצל אדום קצוץ

פלפל אדום חריף פרוס

3 בצלים ירוקים קצוצים

כף עלי אורגנו טריים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

1/4 כוס מיץ לימון

כפית קליפת לימון מגורדת

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

4 כפות נענע קצוצה

פילה משני לימונים

2 קופסאות  טונה בשמן זית

 

איך מכינים

  1. מכינים קערה עם מי קרח.
  2. מרתיחים מים עם מלח בסיר ומבשלים את הפול כשלוש-ארבע דקות. מוציאים, מסננים ומעבירים לקערה עם מי הקרח. מסננים שוב ומסירים מהפולים את הקליפה הדקה שמצפה אותם.
  3. מחממים שמן במחבת וכשהוא חם מטגנים בו כשלוש דקות אורגנו, פלפל אדום, שום ובצל. מוסיפים את הפול לטיגון קצר, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מקררים מעט.
  4. מוסיפים לקערה פטרוזיליה, נענע ובצל ירוק ומערבבים.
  5. מסננים את הטונה מהשמן ומפזרים אותה מעל הסלט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close