סלט סשימי עם אטריות צלופן

מתכונים מהסוג הזה מופיעים לא פעם במטבח הביתי שלי, ולא במקרה. מדובר בסלט נהדר, קליל, מרענן וטעים, שפשוט להכין ובעיקר נורא כיף לאכול.

מצרכים

400 גרם פילה טונה אדומה או כל דג ים טרי אחר

250 גרם אטריות צלופן סיניות

1/4 כוס ג'ינג'ר כבוש חתוך לרצועות דקות

צרור עלי ארוגולה קצוצים גס

3 כפות כוסברה קצוצה גס

4 כפות רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

2 כפות  מיץ לימון

כפית קליפת לימון מגורדת

מלח, פלפל שחור טחון טרי

3 כפות שומשום קלוי

 

לרוטב

3 כפות רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

מעט ווסאבי

 

איך מכינים

  1. מכינים קערה עם מים רותחים וקערה עם מים קרים. משרים את האטריות במים הרותחים כשתי דקות, מסננים ומעבירים לקערה עם המים הקרים לשלוש דקות. מסננים היטב ומעבירים לקערה יבשה. מוסיפים לאטריות עלי ארוגולה, כוסברה וגי'נג'ר כבוש.
  2. מערבבים בקערית את הסויה, מיץ וקליפת הלימון, המלח והפלפל. יוצקים על האטריות ומערבבים בעדינות.
  3. מחלקים את האטריות לשש צלחות אישיות ומפזרים עליהן את השומשום.
  4. פורסים את הדג לפרוסות ומניחים על כל ערימת אטריות שלוש פרוסות.
  5. מערבבים את הסויה עם הווסאבי ומגישים בקערית קטנה בצד.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close