אני לא יודע אם מישהו בקהל יזדהה עם התכונה הזו שלי, אבל הרבה פעמים אני מבשל ב"שוונג". הייתה לי תקופה שהייתי בשוונג של פלפלים קלויים. וכשאני אומר שוונג אני מתכוון וואחד שוונג, כלומר כל יום במשך שבוע הכנתי פלפלים קלויים. בתקופת התאנים כידוע אני נכנס לשוונג כמעט אובססיבי. ועכשיו? עכשיו אני בשוונג אסייתי במובהק. אחרי ארוחת השישי האסייתית שבישלתי בשבוע שעבר רק נפתחה לי הצ'אקרה ומתחשק לי עוד ועוד אוכל אסייתי. המתכון הזה למשל, הוא אחד החביבים עליי כבר שנים רבות. במסעדת ין יאנג הייתה מנה ממש כזו, שאהבתי מאוד. עכשיו תורכם לאהוב אותה.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
לבצק
3 כוסות קמח
5 כפות שמן
1/3 כוס מים
מלח
למילוי
100 גרם אטריות שעועית
2 כפות שמן
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
300 גרם בשר בקר טחון
5 פטריות שיטאקה טריות או יבשות, ללא הרגליים
2 כפות רוטב דגים
2 כפיות סוכר
מעט שבבי צ'ילי חריפים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
שמן לטיגון עמוק
איך מכינים
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ודי קשה. עוטפים בניילון ומניחים לשעה.
- להכנת המילוי: משרים את האטריות במים רותחים כ-5 דקות, מסננים, שוטפים במי ברז וגוזרים במספריים לפיסות של כ-3 ס"מ.
- אם משתמשים בפטריות יבשות, משרים אותן במים חמים 20 דקות, ולאחר מכן מסננים (אפשר להשתמש במי ההשריה כחלק מנוזלי המרק). קוצצים את הפטריות דק.
- מחממים את השמן במחבת, וכשהוא חם מאוד, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את הבשר והפטריות ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את האטריות, רוטב הדגים, הסוכר, שבבי הצ'ילי והכוסברה. מערבבים, מעבירים לקערה ומקררים לגמרי.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ.
- שמים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמילוי, מקפלים לשניים וצובטים את השוליים בדוגמה מסולסלת.
- מחממים במחבת עמוקה שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הסהרונים כמה דקות, עד שהבצק מזהיב יפה. מסננים ומספיגים במגבות נייר. מגישים עם רוטב נוק צ'אם (בהמשך).
רוטב נוק צ'אם לטבילה
3 שיני שום
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
3 כפות סוכר חום
1/2 כוס מים
2 כפות חומץ אורז
5 כפות רוטב דגים
3 כפות מיץ ליים (או לימון)
איך מכינים
- כותשים את שיני השום במכתש ועלי עם הצ'ילי והג'ינג'ר הקצוצים (אם אין מכתש ועלי אפשר עם בלנד מוט).
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים לכתוש. מעבירים לקערה, מוסיפים את המים, החומץ, רוטב הדגים ומיץ הליים או הלימון וטורפים היטב.
ואם בשוונג אסייתי עסקינן, נסו גם את הסלט הנהדר הזה: