פירה, רבותיי. לכאורה, מה יש עוד לומר עליו? ובכן, בואו נדבר קודם כל על זן תפוחי האדמה. תכלס: הכי קל לקנות בסופר תפוחי אדמה "גורמה" של המותג "דוד משה". הם עושים פירה מצויין. לדקדקנים שביניכם מומלץ לקנות את תפוחי האדמה מזן "ראטה", שהם פשוט מושלמים לפירה (הפירה המפורסם של רובשון עשוי מאלה).
ועכשיו, לשאלה הנצחית: לבשל את תפוחי האדמה, או לאפות? ובכן, שתי הדרכים טובות. העיקר הוא שתפוחי האדמה צריכים להיות יבשים ככל האפשר, ואפיה בתנור מבטיחה זאת. פשוט אופים את תפוחי האדמה השלמים בנייר כסף, בחום של 180 עד שהן עשויים דיים, קולפים ומועכים בעודם חמימים.
גם בישול במים עושה עבודה יפה בעיקר אם מקיימים את התנאים הבאים: את תפוחי האדמה הקלופים תחתכו לרבעים באותו גודל פחות או יותר (כדי שיתבשלו באופן אחיד) במי מלח ולא בחום גבוהה מידי. כשהם רכים דיים מסננים, מחזירים לסיר היבש, מעמידים שוב על הלהבה ומנערים את הסיר מעל ללהבה כדקה כדי שכל המים יתאדו. רק אז אפשר למעוך.
וזה אולי הטיפ החשוב ביותר: חלילה לכם מלמעוך את תפוחי האדמה במעבד מזון, למרות הפיתוי הגדול של "לחסוך בזמן". הפירה יוצא איום, גם במרקם, אבל באורח פלאי גם בטעם. ממעך ידני עושה עבודה מצוינת ואם אתם רוצים את הפירה ממש חלק וקטיפתי אז תעבירו אותו אחרי המעיכה דרך מסננת דקה.
יש מכשיר בשם "רייסר" (בצילום) שנראה כמו מועך שום רק גדול בהרבה אליו מכניסים את תפוחי האדמה המבושלים ו.. ובכן מועכים אותם לפירה חלק וקטיפתי, ואין צורך להעבירם שוב דרך מסננת.

צילום: שי נייבורג
מצרכים
500 גרם תפוחי אדמה מעוכים
חצי כוס קורנפלור (70 גרם)
כוס גבינת צ'דר מגורדת דק (כ-100 גרם)
מלח, פלפל גרוס
2 שיני שום מעוכות
איך מכינים
מערבבים את הפירה עם הגבינה, הקורנפלור, המלח, הפלפל והשום לתערובת אחידה:

צילום: שי נייבורג
עוטפים בניילון ומקררים כשעה.
לוקחים קרש חיתוך ומניחים עליו נייר אפייה מקומח מעט. מרדדים על הנייר המקומח את הבצק לעלה מלבני בעובי של כחצי ס"מ.
חותכים ומיישרים את שולי המלבן.
חותכים לרצועות דקות ומגלגלים אותן לגלילים:

צילום: שי נייבורג
מכניסים את קרש החיתוך עם המקלות למקפיא לחצי שעה.
מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהוא חם מכניסים פנימה את מקלות הפירה, כמה בכל פעם, ומטגנים כמה דקות עד שהמקלות זהובים, שחומים ופריכים.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
ואם בתפוחי אדמה עסקינן, נסו גם את הגראטן השמיימי הזה:
ללא ביצים? לא יתפרק בטיגון?
ללא ביצים, לא מתפרק.
אתה פשוט אגדה, וזה כבר ידוע
המקלות נראים חלום וכן לזניית החצילים והנודי שפורסמו לאחרונה
מתכננת את שלושתם ברגע שיתפנה לי זמן ❤
איזה כיף, דווחי איך יצא.
אם רוצים להכין יום מראש ורק לטגן לפני ההגשה? אפשרי בלי שיפגע בטעם? לוותר על ההקפאה? להחזיק במקרר?
היי אהרוני,
ראשית רוצה לציין ש"מתה" על המתכונים וחומרי הגלם שלך. מלך. שנית רוצה לדעת באם אפשר להשתמש בגבינות אחרות במתכון זה. תודה וסופ"ש נהדר.
היי ליאורה. בוודאי. כל גבינה שאת אוהבת תתאים.
אפשר לצפות כמו שניצל בביצה ופרורי לחם לפני הטיגון ?
היי חיים, כן
יצא טוב, במה אפשר לתבול אותם?
היי דקלה, מיונז, איולי, סרירצ׳ה, כל אלה יעבדו מצוין