מג'דרה של בורגול, עדשים, צימוקים ובשר טחון

מדובר בגרסה קצת אחרת, אפילו משודרגת, של המג'דרה. במקום אורז אני משתמש בבורגול עבה ומוסיף גם בשר כבש טחון, שלא יחסר. התוצאה היא מנה עסיסית וטעימה ביותר.

מצרכים

2 כוסות בורגול עבה, מושרה בהרבה מים קרים

1 בצל גדול, קצוץ דק

5 כפות שמן זית

250 גרם בשר כבש טחון

½ כוס צימוקים חצויים

¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כוס עדשים חומות

5 כפות צנוברים

1 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

איך מכינים

  1. מסננים את הבורגול וסוחטים אותו מעט. משרים את הצימוקים החצויים במיץ הלימון עשרים דקות לפחות.
  2. מבשלים את העדשים בהרבה מים עם שתי כפות שמן זית ו- ½ כפית מלח כ-20-30 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים.
  3. מחממים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות. מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים יחד עד שהבשר משחים יפה.
  4. מוסיפים את הבורגול ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד שתי דקות. מוסיפים את העדשים, כורכום, צימוקים וצנוברים, בודקים ומתקנים תיבול. ממשיכים לערבב על האש עוד דקה ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close