מדובר בגרסה קצת אחרת, אפילו משודרגת, של המג'דרה. במקום אורז אני משתמש בבורגול עבה ומוסיף גם בשר כבש טחון, שלא יחסר. התוצאה היא מנה עסיסית וטעימה ביותר.
מצרכים
2 כוסות בורגול עבה, מושרה בהרבה מים קרים
1 בצל גדול, קצוץ דק
5 כפות שמן זית
250 גרם בשר כבש טחון
½ כוס צימוקים חצויים
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס עדשים חומות
5 כפות צנוברים
1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
איך מכינים
- מסננים את הבורגול וסוחטים אותו מעט. משרים את הצימוקים החצויים במיץ הלימון עשרים דקות לפחות.
- מבשלים את העדשים בהרבה מים עם שתי כפות שמן זית ו- ½ כפית מלח כ-20-30 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות. מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים יחד עד שהבשר משחים יפה.
- מוסיפים את הבורגול ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד שתי דקות. מוסיפים את העדשים, כורכום, צימוקים וצנוברים, בודקים ומתקנים תיבול. ממשיכים לערבב על האש עוד דקה ומגישים.