מאפה פטריות ובצל

זה אחד המאפים המבוקשים ביותר בבית משפחת אהרוני בתקופה האחרונה, והאמת, שממש בצדק. אחרי הפסקה קטנה (בכל זאת, נפשתי לי רגע באיטליה) חשבתי שזה המתכון המושלם לחזור איתו אליכם. הוא יפה וחגיגי, פשוט למדי להכנה וטעים-טעים.

סורו בבקשה לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות סרטון שמראה איך הכנתי את המאפה שלי.

שימו לב: הכמויות שבסרטון הן כפולות, ולפיכך יצאו לי שני מאפים. הכמויות שלמטה הן למאפה אחד.

 

מצרכים

חצי קילו בצק עלים

40 גרם חמאה

סלסלת פטריות טריות ומוצקות, פרוסות

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל גרוס

כף קמח

מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)

מעט אגוז מוסקט

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

בצל סגול פרוס דק

מעט שמן זית

ביצה להברשת הבצק

 

מאפה בצל ופטריות
מאפה בצל ופטריות
צילום: רחל אהרוני

 

איך מכינים

  1. מרדדים את הבצק למלבן דק. חותכים ומיישרים שוליים. בעזרת סכין חדה, חותכים מסגרת למחצית עומק הבצק, רוחבה כסנטימטר וחצי. מכניסים ומקפיא לרבע שעה.
  2. מחממים את החמאה במחבת רחבה. כשהיא חמה מכניסים פנימה את הפטריות והשום ומטגנים תוך עירבוב שתי דקות בלבד. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את השמנת ואגוז המוסקט ומבשלים כשתי דקות עד שהרוטב סמיך. מקררים לגמרי.
  3. מערבבים את טבעות הבצל עם מעט שמן זית.
  4. מפזרים את בשיל הפטריות בשכבה אחידה בחלק הפנימי של הבצק, שלא יגלוש אל המסגרת.
  5. מפזרים מעל את הגבינה ואת טבעות הבצל.
  6. מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
  7. אופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהבצק שחום והחלק העליון של המאפה זהוב יפה.

 

ואם בפטריות עסקינן, נסו גם את אלה:

פטריות, וכל מה שאפשר לעשות איתן

הצטרפו לשיחה

  1. נראה מעולה, אפשר גם לעשות ריבועים קטנים אישיים ופשוט לאפות פחות זמן?

    1. אהרוני Author says:

      היי גילי,
      בהחלט! צריך להפחית את זמן האפייה בהתאם לגודל הריבועים. שימי עין על התנור ותוציאי כשהם שחומים ויפים כמו בסרטון.

      1. דורית says:

        אפשר מבצק פילוס?

        1. אהרוני Author says:

          היי דורית,
          לא הייתי ממליץ להשתמש בבצק אחר.

  2. רויטל says:

    הי אהרוני,
    אפשר להשתמש בבצק פילו במקום בצק עלים?
    אגב, המתכונים שלך 10!!!

    1. אהרוני Author says:

      היי רויטל,
      תודה רבה! במתכון הזה אני לא ממליץ על פילו.

  3. שלומית אלזון says:

    שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול?

    1. אהרוני Author says:

      היי שלומית, 38%.

    2. מחר…. מחר הולכת לאפות נראה סוף!!! האם אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה אחרת?
      אגב, היום הכנתי עוגת טרמיסו לפי המתכון שלך

      1. אהרוני Author says:

        כיף לשמוע! אפשר להחליף בכל גבינה קשה אחרת שאוהבים.

  4. האם אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה אחרת?

    1. אהרוני Author says:

      היי ליסה,
      כן. למשל בקשבל או כל גבינה קשה שאת אוהבת.

    2. איזה בצק עלים מרודד?
      צריך להקפיא לפני האפייה?
      יש סרטון מלא?

      1. אהרוני Author says:

        אם את תל אביבית אני ממליץ על זה של מאפיית לחמים. אם לא, כל בצק קפוא על בסיס חמאה מהסופר גם יהיה מצוין. לא חייבים להקפיא אבל זה בהחלט עוזר, לחצי שעה. הסרטון נמצא באינסטגרם שלי.

  5. רויטל says:

    היי אהרוני
    רוצה להכין כגאלט קוטר 26. כמות המלית מתאימה?
    ניתן להקפיא?

    1. אהרוני Author says:

      היי רויטל,
      כן, כמות המלית מתאימה. ניתן להקפיא אך לא מומלץ.

  6. היי, הכמויות שרשומות הן למאפה אחד או שניים?

    1. אהרוני Author says:

      היי הילה, הכמויות הן למאפה אחד.

  7. גם נשמע קל להכנה וגם יפיוף . תודה רבה !

    1. אהרוני Author says:

      תודה שושי, לגמרי יפיוף

  8. כיום ניתן לרכוש בצק פילו לא קפוא.האם ניתן להשתמש בו?

    1. אהרוני Author says:

      בהחלט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close