זה אחד המאפים המבוקשים ביותר בבית משפחת אהרוני בתקופה האחרונה, והאמת, שממש בצדק. אחרי הפסקה קטנה (בכל זאת, נפשתי לי רגע באיטליה) חשבתי שזה המתכון המושלם לחזור איתו אליכם. הוא יפה וחגיגי, פשוט למדי להכנה וטעים-טעים.
סורו בבקשה לעמוד האינסטגרם שלי, שם תוכלו לראות סרטון שמראה איך הכנתי את המאפה שלי.
שימו לב: הכמויות שבסרטון הן כפולות, ולפיכך יצאו לי שני מאפים. הכמויות שלמטה הן למאפה אחד.
מצרכים
חצי קילו בצק עלים
40 גרם חמאה
סלסלת פטריות טריות ומוצקות, פרוסות
2 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל גרוס
כף קמח
מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
מעט אגוז מוסקט
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
בצל סגול פרוס דק
מעט שמן זית
ביצה להברשת הבצק
איך מכינים
- מרדדים את הבצק למלבן דק. חותכים ומיישרים שוליים. בעזרת סכין חדה, חותכים מסגרת למחצית עומק הבצק, רוחבה כסנטימטר וחצי. מכניסים ומקפיא לרבע שעה.
- מחממים את החמאה במחבת רחבה. כשהיא חמה מכניסים פנימה את הפטריות והשום ומטגנים תוך עירבוב שתי דקות בלבד. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את השמנת ואגוז המוסקט ומבשלים כשתי דקות עד שהרוטב סמיך. מקררים לגמרי.
- מערבבים את טבעות הבצל עם מעט שמן זית.
- מפזרים את בשיל הפטריות בשכבה אחידה בחלק הפנימי של הבצק, שלא יגלוש אל המסגרת.
- מפזרים מעל את הגבינה ואת טבעות הבצל.
- מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
- אופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שהבצק שחום והחלק העליון של המאפה זהוב יפה.
ואם בפטריות עסקינן, נסו גם את אלה:
נראה מעולה, אפשר גם לעשות ריבועים קטנים אישיים ופשוט לאפות פחות זמן?
היי גילי,
בהחלט! צריך להפחית את זמן האפייה בהתאם לגודל הריבועים. שימי עין על התנור ותוציאי כשהם שחומים ויפים כמו בסרטון.
אפשר מבצק פילוס?
היי דורית,
לא הייתי ממליץ להשתמש בבצק אחר.
הי אהרוני,
אפשר להשתמש בבצק פילו במקום בצק עלים?
אגב, המתכונים שלך 10!!!
היי רויטל,
תודה רבה! במתכון הזה אני לא ממליץ על פילו.
שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול?
היי שלומית, 38%.
מחר…. מחר הולכת לאפות נראה סוף!!! האם אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה אחרת?
אגב, היום הכנתי עוגת טרמיסו לפי המתכון שלך
כיף לשמוע! אפשר להחליף בכל גבינה קשה אחרת שאוהבים.
האם אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה אחרת?
היי ליסה,
כן. למשל בקשבל או כל גבינה קשה שאת אוהבת.
איזה בצק עלים מרודד?
צריך להקפיא לפני האפייה?
יש סרטון מלא?
אם את תל אביבית אני ממליץ על זה של מאפיית לחמים. אם לא, כל בצק קפוא על בסיס חמאה מהסופר גם יהיה מצוין. לא חייבים להקפיא אבל זה בהחלט עוזר, לחצי שעה. הסרטון נמצא באינסטגרם שלי.
היי אהרוני
רוצה להכין כגאלט קוטר 26. כמות המלית מתאימה?
ניתן להקפיא?
היי רויטל,
כן, כמות המלית מתאימה. ניתן להקפיא אך לא מומלץ.
היי, הכמויות שרשומות הן למאפה אחד או שניים?
היי הילה, הכמויות הן למאפה אחד.
גם נשמע קל להכנה וגם יפיוף . תודה רבה !
תודה שושי, לגמרי יפיוף
כיום ניתן לרכוש בצק פילו לא קפוא.האם ניתן להשתמש בו?
בהחלט