מאפה בצק עלים מודולרי

למעשה מדובר כאן ברעיון שמתורגם למתכון. אבל לא סתם מתכון, אלא מתכון מהסוג הרב שימושי, שיש לו גרסאות שונות ושאפשר לקחת אותו בכל פעם למחוזות קולינריים מפתיעים.

הרעיון הוא פשוט ובשבילו צריך שתהיה לכם תבנית שקעים. אתם יודעים, מהסוג שמכינים בו מאפינס. תבנית מתכת או סיליקון ובה שישה או תשעה שקעים עמוקים לאפיית מאפים קטנים אישיים.

אנחנו רוצים לייצר מאפה אחד גדול שמחולק באופן מקסים למאפים אישיים שמחוברים אלה לאלה.

"אז למה לי?" ישאל הקורא התמים "לטרוח בעשיית מאפים אישיים מחוברים זה לזה, כשאפשר לעשות מאפים אישיים נפרדים"?

אכן שאלה תמימה ולה תשובה ברורה: ראשית, כי זו בכל זאת קצת פחות עבודה. אבל בעיקר בגלל שזה מאפה מרשים במיוחד שמזמן קריאות התפעלות רמות כשהוא מגיע לשולחן, ואל תעזו אפילו לנסות להגיד לי שזה לא מאד חשוב, כי זה כן. במיוחד בהתחשב בכך שזה ממש לא מסובך להכין. בואו נודה: למחלקת הרושם במנות שאנחנו מגישים יש תפקיד ברור בחיינו הקולינריים, בתנאי כמובן שזה בא בנוסף לאיכות והטעם הנהדרים של האוכל, ולא, חלילה, במקומם.

 

מאפה בצק עלים מודולרי

הרעיון, כאמור הוא פשוט. לוקחים יריעת בצק עלים קנוי ומניחים ברכות על התבנית עם השקעים . זוכרים איך אני תמיד אומר שבצק עלים צריך להיות קר מאוד כשאנחנו עובדים איתו, כדי שיהיה יציב ונוח לעבודה? אז זהו, במקרה הזה הכלל לא תופס, לפחות לא בשלב הזה. הבצק יכול להיות רך למדי כי עכשיו, אחרי שהנחנו אותו על התבנית אנחנו דוחפים אותו בעדינות לתוך השקעים, לאט ובסבלנות שימלא אותם לגמרי:

צלם: שי נייבורג

אנחנו רוצים שהבצק ייגע בשוליים ויצור יריעה אחת בעלת שישה או תשעה שקעים (בהתאם לתבנית שלכם)  עמוקים ומוכנים למילוי, והרבה ממנו.

עכשיו לוקחים את תערובת המילוי (ותכף יבואו כמה כאלה, מלוחים או מתוקים) ומכניסים אל תוך השקעים, ממלאים אותם לגמרי בתערובת המילוי:

צלם: שי נייבורג

טובלים מברשת מריחה בביצה טרופה ומברישים את שולי הבצק ואת האזורים המחברים בין השקעים:

צלם: שי נייבורג

לוקחים יריעת בצק נוספת, מניחים מעל ומהדקים היטב גם את השוליים וגם את המעברים בין השקעים:

צלם: שי נייבורג

זה הזמן להכניס את התבנית למקפיא לכחצי שעה, כדי שהמאפה יתייצב לגמרי.

כעבור חצי שעה מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. מוציאים את המאפה מהתבנית והופכים אותו על תבנית התנור ומשחררים את המאפה מן התבנית. חותכים את שולי הבצק בחיתוך ישר ומועכים אותם עם מזלג להידוק ויצירת דוגמא.

מועכים עם צידו הקהה של סכין את החיבורים בין המאפים, כאילו כדי להפריד אותם, אבל לא באמת, רק ללחוץ ולסמן את גבולותיהם.

מורחים את פני כל המאפה בביצה הטרופה:

צלם: שי נייבורג

מגישים לשולחן ומתמוגגים בגלוי מקריאות ההתפעלות של הסועדים ברי המזל.

תודו שזה כיף.

 

מילויים מלוחים:

 

מילוי ארטישוק, זיתים וגבינה (בצילום)

מצרכים

צנצנת קטנה של ארטישוק משומר מסונן

10 זיתים ירוקים, מגולענים, קצוצים

15 עלי בזיליקום קצוצים

2 שיני שום מעוכות

חצי בצל אדום קצוץ דק

150 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

מעט מלח ופלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. מכינים את המאפה כמתואר למעלה.

 

מילוי דלעת וגבינת פטה

מצרכים

חצי ק"ג דלעת או דלורית

3 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

כף דבש

מלח, פלפל גרוס

6 עלי מרווה

150 גבינת פטה מפוררת

 

איך מכינים

  1. חותכים את הדלעת לקוביות של כסנטימטר, שמים אותם בתבנית ומערבבים עם כל שאר החומרים למעט גבינת הפטה.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות לעשרים דקות. מקררים לגמרי ומערבבים בעדינות עם גבינת הפטה המפוררת.
  3. מכינים את המאפה כמתואר למעלה.

 

 

מילוי בשר מתובל

מצרכים

500 גרם בשר טחון

4 כפות שמן זית

חצי בצל סגול קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס נענע קצוצה

כפית בהרט

3 כפות צנוברים

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן במחבת וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל, השום והפלפל חריף. מטגנים כשתיים-שלוש דקות.
  2. מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל והבהרט ומטגנים עד שהבשר שחום יפה, אבל ממש. מקררים לגמרי.
  3. מוסיפים לתערובת הקרה את הצנוברים, הפטרוזיליה והנענע ומערבבים.
  4. מכינים את המאפה כמתואר למעלה.

 

מילויים מתוקים:

 

מילוי תפוחים וצימוקים

מצרכים

6 תפוחים אדומים קלופים

חצי כוס סוכר

60 גרם חמאה

3 כפות מיץ לימון

קליפה מגורדת מלימון אחד

כפית תמצית וניל

שליש כוס צימוקים

 

איך מכינים

  1. חותכים את התפוחים לקוביות של כסנטימטר.
  2. שמים את כל החומרים, למעט הצימוקים, בתבנית. מערבבים היטב, מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 220 מעלות כעשרים דקות.
  3. מוציאים ומקררים לגמרי.
  4. מערבבים את התפוחים עם הצימוקים.
  5. מכינים את המאפה כמתואר למעלה.

 

מילוי תאנים

מצרכים

12-18 (בהתאם לכמות השקעים) תאנים גדולות, חצויות ביד לאורכן

חמאה

סוכר

 

איך מכינים

  1. מכניסים לכל שקע, בסדר הבא, כפית חמאה, 2 כפיות סוכר ו-2 תאנים חצויות. מכניסים אותן, אפילו מועכים קצת, שייכנסו היטב. הקפידו לשים אותן עם הצד החתוך כלפי מטה.
  2. מכינים את המאפה כמתואר למעלה.

 

מילוי קרם וניל ואוכמניות

מצרכים

1 קופסת אוכמניות טריות

לקרם וניל:

500 מ"ל חלב
4 חלמונים
2 כפות קורנפלור

שליש כוס סוכר
½ כפית תמצית וניל

 

איך מכינים

  1. מחממים את החלב והווניל לסף רתיחה.
  2. טורפים את החלמונים עם הסוכר לתערובת תפוחה מעט. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים יפה לתערובת אחידה.
  3. יוצקים שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים בעדינות. מוסיפים את שאר החלב החם וממשיכים לערבב.
  4. מבשלים תוך טריפה מתמדת על להבה בינונית נמוכה עד שמתקבל קרם סמיך. מקררים לגמרי.
  5. מפזרים את האוכמניות אל תוך השקעים.
  6. מחלקים את קרם הווניל הקר לשקעים.
  7. מכינים את המאפה כמתואר למעלה.

 

הצטרפו לשיחה

  1. נראה מעולה !
    אני לא חזקה ביוגורטים. אפשר תמונה של גביע היוגורט או לפחות לדעת מה משקל התכולה שלו? תודה !

    1. אהרוני Author says:

      מדובר בגביע יוגורט של 150 גרם 🙂
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close